IZVOR
Foto: Printscreen, youtube

Prošle nedelje planetarno popularna pevačica Rijana napravila je spektakl za pamćenje, a u pitanju je revija „Savage x Fenty“, na kojoj su privilegiju da prošetaju imale devojke raznih porekla, veroispovesti, konfekcijskih brojeva i sl.

Rijana je prošle nedelje predstavila novu liniju svog ličnog brenda “Savage x Fenty”, zbog čega je dobila izuzetno oštre kritike svojih fanova islamske veroispovesti.

Naime, pevačicu su osudili zato što je iskoristila islamski Hadit u svojoj reviji, a razlog napada na pevačicu je taj što je “Islam iskoristila kao estetiku”.

Međutim, iako je zvezda široko hvaljena zbog korišćenja širokog spektra modela svih veličina i nacionalnosti, Rijana je kritikovana zbog uvrštavanja svetih muslimanskih fraza u remiks koji je svirao tokom dela revije.

Hadit je inače zbirka tradicionalnih muslimanskih fraza proroka Muhameda i koristi se kao smernica za one koji su islamske vere.

Povodom ovih kritika, oglasila se i Rijana na svom Instagram storiju i izvinila se svima koje je povredila.

“Želela bih da se zahvalim muslimanskoj zajednici za skretanje pažnje na veliki propust, koji je nažalost bio uvredljiv na našoj skoro održanoj reviji. Pre svega bih htela da se izvinim zbog ove realne, ali nesmotrene greške. Razumemo da smo povredili mnogo muslimanskih braća i sestara, a ja sam neverovatno obeshrabrena zbog ovoga! Ne igram se ni sa kakvim oblikom nepoštovanja prema Bogu ili religiji, tako da je upotreba ove pesme za našu reviju jako neodgovorna. Idemo dalje i pobrinućemo se da se ovakve greške ne ponavljaju više. Hvala vam na vašem oproštaju i razumevanju, Rih”, napisala je pevačica na ovoj društvenoj mreži.

 

Članak Rijana se izvinila muslimanima: Napravila sam veliki propust se pojavljuje prvo na Teenstar.rs.

Tracara