IZVOR
Foto: Printscreen, youtube

Iz filmova pamtimo mnogo toga – replike, muziku, scene, dobru ili lošu glumu, ali i najromantičnije scene najuverljivijih poljubaca koji su vremenom postali simbol ljubavi, a i predmet naših maštarija. Stoga vam predstavljamo listu najupečatljivijih poljubaca sa filmskog platna, koje pamtimo i danas.

P.S. I Love You

Holi (Hilari Svonk) i Geri (Džerard Batler) usred zelene Irske predstavljaju jedan od najsavršenijih filmskih poljubaca.

Pretty Woman

Kad se poljube prostitutka i bogati biznismen – red je da se taj poljubac uvrsti na ovakvu listu… Još kad su posredi Džulija Roberts i Ričard Gir – šta može da ne valja?

Gone With the Wind

Bilo je to doba kad su muškarci uzimali sve u svoje ruke, pa su i žensku tvrdoglavost lečili valjanim poljupcima – poput ovog Klarka Gebla i prelepe Vivijen Li. Uzgred, baš u ovom filmu Gebl izgovara ono čuveno: „Ti treba da budeš ljubljena, i to često. I to od strane nekoga ko zna kako.“

Titanik

Poljubac koji je išao u istoriju kinematografije je sigurno kada Džek pokazuje Rouz kako se leti, a nakon toga spušta nežan poljubac na njene usne.

The Notebook

Svi pamtimo kada Noa konačno nakon sedam godina strasno poljubi Eli dok pada kiša. Koja od nas nije maštala o tome?

Članak Filmski poljupci koji su nam postavili standarde romantike se pojavljuje prvo na Teenstar.rs.

Tracara