IZVOR

Turbulentna nedelja je iza nas u Srbiji: građanski protesti bukne iz dana u dan, a zajedno sa njima i internet ratovi među influenserima.

I dok neki od njih biraju da ćute kada su u pitanju dešavanja u zemlji, mnogo je više onih koji su glasni i koji svoje platforme koriste kako bi podržali nezadovoljni narod na ulicama Srbije.

Ipak, tviteraši su rešili da napadnu one koji podršku nisu dali, a na tapetu im je pre svega bila Marija Žeželj, kojoj su zamerili što je pružila podršku pokretu Black Lives Matter, ali ne i srpskim protestima.

I dok su mnogi napadali influenserku koja živi u Njujorku trenutno, neki su iz vida izgubili da se o protestima nije oglasio ni Baka Prase, Bogdan Ilić. On je i sam akter drugog skandala, nakon što je priznao da je spavao sa maloletnim devojkama.

Nakon što se na instagramu žalio da su mu „porše gađali jajima“, tviteraši su po njemu osuli virtuelna „jaja“ a zbog toga Ilić oglasio na Instagramu.

„Ne sviđa mi se selektivno mišljenje ljudi… kad im odgovara, govore da me prate deca, a kada im drugačije odgovara onda me prate svi. Koriste i ovu tragičnu situaciju da me napadnu, da me optužem da kažu da sam kriv jer ne podržavam narod, da sam bot, šta god.“ počeo je Bogdan.

Naravno da mi se srce cepa kada vidim događaje koji se odvijaju, ali oduvek sam bio apolitičan i trudim se da izbegavam izjašnjavanje po tom pitanju. Naravno da me boli kada vidim da neko tuče nedužne ljude, žene, oni koji su već na zemlji. Takođe me boli kad vidim razoren grad kada vozim ulicama, zapaljene kontejnere, razorene ulice, opšti haos.“ rekao je i završio:

„Ali kao što neki kažu, mene gledaju deca i smatram da oni mogu da budu pošteđeni ove cele situacije, nema mesta u njihovim životima za takve teme, već samo za pozitivu i zabavu, što im ja pružam.“

Samo dan kasnije, Baka Prase objavio je novi video spot, u kome dominira golotinja, pa je zaista upitno kako je takav sadržaj „zabavan“ i „primeren“ za decu o kojoj on priča, dok građanski protesti nisu.

To su primetili i na tviteru, gde su osuli paljbu po njemu.

 

Članak Licemerno: „Apolitični“ Baka Prase neće o protestima jer ga „prate deca“ ali golotinja i vređanje maloletnica nisu problem se pojavljuje prvo na Teenstar.rs.

Tracara