IZVOR

Ceo svet danima govori o protestima u Sjedinjenim Američkim Državama protiv rasizma, izazvani ubistvom Georga Floyda, kojeg je ubio policajac.

Dok je većina protesta mirna, neki su se otrgli kontroli, te su neke prodavnice zapaljenje i opljačkane. Na snimku uništavanja jedne od prodavnica proteklog vikenda našao se youtuber Jake Paul.

Snimak je na svom Instagramu podelio lično Jake, koji sada demantuje da je on lomio bilo šta.

„Ni ja, niti bilo ko iz moje grupe nismo vandalizovali nijedan objekat. Da budem jasniji, dan smo proveli na mirnom protestu zbog jedne od najvećih nepravdi koje je naša zemlja ikada videla, a poliveni smo i suzvacem jer smo snimali brutalnost policije u Arizoni,“ objasnio je on.

„Nakon što smo isprskani suzavcem, bili smo primorani da nastavimo da hodamo. Sve smo snimali kako bismo podelili iskustvo ali i bacili svetlo na bes koji se osetio u svakom naselju kroz koje smo prošli. Samo smo dokumentovali, nismo ni u čemu učestvovali.“ nastavio je.

„Ne podržavam nasilje, razbijanje ili kršenje zakona. Ipak, razumem frustraciju i bes koja je dovela do destrukcije kojoj svedočimo i iako to nije rešenje, važno je da ljudi nauče da nastave dalje na zdrav način. Radimo najbolje što umemo kako bismo proširili svest o ovome. Ovo nije vreme da napadamo jedni druge, već da se združimo i rastemo,“ završio je Paul.

Članak Jake Paul tvrdi da nije razbijao radnje tokom vikenda se pojavljuje prvo na Teenstar.rs.

Tracara