Foto: Youtube Printscreen/Narodni

Devedesetih je bila među omiljenima i njene pesme znala je cela bivša Juga, a danas se gotovo potpuno povukla iz javnosti i vodi potpuno drugačiji život.

Dorotea Dragović, poznatija kao Doris Dragović je hrvatska pevačica pop muzike koja se u poslednje vreme posvetila porodici i sklonila od svetla reflektora.

Mnogi tvrde da je prepoznatljivu gracioznost koju poseduje nasledila od bakine sestre, čuvene balerine Ane Roje.


Doris je udata za bivšeg vaterpolistu Marija Budimira, s kojim ima sina Bornu. Karijeru je započela kao pevačica grupe “More” sa kojom je snimila dva albuma, od kojih je “Tigrica” prodat u zlatnom tiražu.

Zrinko Tutić joj je napisao pesmu “Željo moja” sa kojom je 1986. godine predstavljala bivšu Jugoslaviju na “Pesmi Evrovizije” i osvojila jedanaesto mesto. Uprkos plasmanu pesma je dostigla veliku popularnost i vinula Doris među zvezde.

U septembru 1988. godine Doris je snimila četvrti samostalni album koji je nosio naziv “Pevaj srce moje” i četvrti put zaredom doživela da joj se ploča proda u platinastom tiražu. Nakon brojih nastupa poznata Splićanka je odlučila da smanji intenzitet snimanja.

Doris je otkrila zbog čega sve ređe nastupa, te je kazala i da joj sada život vodi Bog i da joj crkva znači sve.

– Crkva mi znači sve. Sve sam svoje stavila na tu kartu i dozvolila Bogu da mi pomaže i da me vodi. Podseća me na to odakle sam došla i gde idem, te ko sam sada – ispričala je pevačica svojevremeno.