IZVOR
//?#

Fudbaler Duško Tošić, inače suprug pjevačice Jelene Karleuše, bar za sada neće moći nazad u Kinu, gdje nastupa za klub Guangzu.

Tošić je prošao kroz nevjerovatnu dramu s obzirom na to da je Kina bila prva zemlja u kojoj je proglašena epidemija koronavirusa, a avion kojim se vratio bio je jedan od posljednjih putničkih koji su u tom teškom periodu letjeli iz najmnogoljudnije zemlje svijeta.

– Otputovao sam u Srbiju nakon što je sezona u Kini završena, odmorio sam se u Dubaiju i nakon toga se vratio u Kinu. Bilo je to u vrijeme kada se slavila kineska Nova godina. Vratio sam se u svoj klub u posljednjoj sedmici januara. Znali smo da postoji koronavirus u zemlji i bili smo oprezni. Počeli smo ponovo trenirati, ali nakon prvog treninga prišao mi je trener i rekao: Odlazite odmah kući, ne gubite vrijeme. U tom trenutku počelo je otkazivanje letova iz Kine, ali uspio sam nekako u posljednjem trenutku naći jedan za Istanbul, pa potom za Beograd – rekao je Tošić za turski list Fanatic pa dodao:

– Ono što sam vidio bilo je nevjerovatno. Bilo je to kao da je kraj svijeta… Ali svejedno, ni tada nisam osjećao strah. Navijači Bešiktaša su me zvali Tenk, a on se ne boji ničega. Ostao sam smiren koliko god je to moguće – kaže fudbaler.

Letovi u Kinu i dalje nisu dozvoljeni pa Tošić nema način na koji bi se mogao vratiti u klub.

“Igrači poput Pellea, Oscara, Hulka i Arnautovića ne mogu se vratiti u Kinu, kao ni ja, jer nema letova. A nekako se moramo vratiti, ipak svi mi imamo ugovore s tim klubovima”, zaključio je Tošić koji je trenutno u Beogradu u samoizolaciji.

 

Express/Index.hr

The post Duško Tošić: Ono što sam vidio bilo je nevjerovatno, kao da je kraj svijeta appeared first on Express.

Expresstabloid.ba