Foto: Nebojša Mandić, Damir Dervišagić

Hrvatska književnica Vedrana Rudan, poznata po britkom jeziku, još jednom je stala u odbranu Severine Kojić, koja je izgubila starateljstvo nad sinom Aleksandrom, koji je dodeljen ocu Milanu Popoviću. Ovaj put Vedrana rekla da je slučaj oduzimanja deteta pevačici “slučaj kolektivnog silovanja pravosudnog sistema u Hrvatskoj”.

Hrvatska je ženomrzačka zemlja, Severina je simbol svih nas, i žao mi je što se u Hrvatskoj ne menja ništa bolje – istakla je ona. 

Ovaj slučaj govori o prljavoj Hrvatskoj – dodaje ona, dodajući da joj je žao što se u Hrvatskoj ništa ne menja na bolje, iako se donosi “masa zakona za zaštitu žena”.

Rudan je u Hit tvitu istakla da je Severina “velika umetnica”, i uprkos tome joj se ovo dešava, jer su “potkupljene sudije i tužioci”.

Vučić je rekao da je upoznao Milana Popovića, da ga je video dva puta i da je na njega ostavio utisak pristojnog čoveka.

Deci je nekako lakše da budu sa majkom, razumem žensku solidarnost, a u konkretan slučaj ne bih da se mešam – rekao je Vučić.

Izvor: Kurir.rs