IZVOR
//?#

Andreana Čekić prvi put otvoreno govori o zlostavljanju koje je preživjela u braku sa Ivanom Miladinovićem i priznaje da zakonski još nije razvedena jer čeka da Ivan potpiše zahtjev za sporazumni razvod braka, što je ona već učinila.

– Psihičko zlostavljanje počelo je tako što me je sve češće ponižavao pred saradnicima, da bi mene napravio malom, a sebe velikim. Više puta je rekao da pjevam kao ku*ac kad ne pijem, pa me je tjerao da pijem kad radim i kad snimam pjesme. Tom vrijeđanju prisustvovali su moj prijatelj i autor Saša Lazić, takođe i Emir Đulović, i bili su zgranuti – kaže Andreana.

Baš te je vrijeđao.

– Vrijeđao me je skoro svaki put poslije svirki pred bendom. Kad god sam izašla s novom idejom, govorio je da ne znam ništa o poslu, da treba sve da prepustim njemu. Jednom sam bend zamolila da navježbaju pjesmu “Do mene je” jer mi se mnogo dopala i željela sam da je pjevam na nastupima, ali on nije htio da čuje jer ga je mrzilo. Rekao je da je bolje da iskopam još neku staru Šemsinu ili Draganinu pjesmu. Jedino su je skinuli gitarista i bubnjar i pjesma je postala megahit u mojoj izvedbi. Bio je protiv da snimim “Cipele” sa Emirom jer Emir u to vrijeme nije bio toliko zastupljen u Srbiji.

A pjesma je postala megahit!

– To što su moje ideje i odluke bile ispravne činile su ga bijesnim i sve me je više vrijeđao i omalovažavao. Kod kuće smo se malo viđali jer je on provodio vrijeme u gradu, a ja u stanu. Počeo je da se takmiči sa mnom, a kada se to desi, tu ljubavi nema. Htio je da smislim ime i logo za bend i bubnjar Koka smislio je ime, a ja logo. Snimili smo lajv miks za YouTube pod nazivom Andreana Čekić i Rič bend, koji je postigao veliki uspjeh u pregledima. Kad je izbačen iz benda, laže da ga je sam napustio zbog bolje ponude, zaštitio je pravo na ime Rič bend, okupio novu ekipu i zabranio starim članovima da koriste to ime. Sve to smatram psihičkim zlostavljanjem. Pravila sam zvijezdu od njega, a nisam bila svjesna toga. Nikada nismo imali skladan brak, izgledalo je tako jer sam šutala o svemu.

Da li je tačno da si doslovno izdržavala Ivana?

– Tačno je da je dobro zarađivao sa mnom. Plaćala sam ga duplo više od onoga što klavijaturista zaradi da bi bio sretan i zadovoljan. Svoj novac je štedio, nikada njegov dinar nisam uzela niti mi je trebao, ali takođe nikad od njega nisam dobila poklon, dok je on od mene imao u svako doba finansijsku pomoć i poklone. Radeći sa mnom kupio je stan, završio kuću, kupio gliser i luksuzna vozila i još mi duguje novac. Razumijem ga da želi da opstane u svijetu estrade jer je sa mnom navikao da živi stabilno, ali to je mogao na pošten način umjesto da zove novinare i izmišlja priče o meni kako bi me iz hira uznemirio jer više nije dio ekipe. Da se razumijemo, njemu je oduvijek finansijska stabilnost bila fokus, nikada ljubav, nikada ja kao žena i supruga.

Prvo je bila priča da ćete nastaviti da sarađujete poslovno, ali i to je palo u vodu?

– Na naš brak stavila sam tačku početkom septembra 2018. godine, kada sam to i objavila na instagramu. Željela sam da ostanemo u korektnim odnosima i zbog razvoda nisam htjela da ga finansijski ugrozim. Zato sam pristala da ostane član benda. Mislila sam da će to funkcionisati. Zamolio me je da ostane u mom stanu dok ne isplati svoj, u kom sada živi. Pristala sam i na to jer sam smatrala da je ljudski. Razlog za naš razvod jeste to što nisam mogla da pređem preko prevara, podmuklog dopisivanja s drugim ženama, psihičkog terora koji sam pomenula, takmičenja sa mnom u poslu, kao ni preko činjenice da je sve to dovelo do toga da se ne volimo, što je glavni razlog. Mjesecima poslije moje odluke molio me je da se predomislim, da pokušamo ponovo, čak i onda kada sam mu rekla da imam nekoga i da sam sretna u novoj vezi. Znao je da će finansijski prosperirati samo uz mene.

Kako reaguješ na njegove komentare da si ga varala i da te je majka u svemu podržavala? Navodno si bila i sa Emirom, sa kojim si snimila hit “Cipele”?

– Ne čudi me da o meni priča sve najgore. Nije o meni pričao lijepo ni u mom prisustvu, kamoli sad. Generalno o ženskom rodu nikad nije govorio lijepo. Kao što sam već i rekla, nisam ga varala i on je to veoma dobro znao. Tačno je da sam rijetko kuhala ručak jer smo uglavnom jeli po restoranima, a nisam imala ni kome da spremam, jer je slobodno vrijeme provodio van kuće. Moja majka živi u Beču, prema njemu je uvijek bila dobra i nije zaslužila da je spomene u ružnom kontekstu. A što se tiče Emira, slatko smo se nasmijali. Nas dvoje nismo bili zajedno, a svog muža nisam varala nikada. Nikada nisam varala u vezi, a ni u braku. Ja sam ostavljala kad primijetim da ne ide.

Kako si upoznala Marka i kako je sve počelo?

– Marko i ja smo se prvi put vidjeli u avgustu 2018. na veselju Ane i Raste, kada su kćerkici slavili prvi rođendan. On je tada bio u Tropiko bendu, sa svojim bratom je vodio računa o tehničkim stvarima. U oktobru je Marko došao kod nas u ekipu jer se moj bubnjar i on dugo poznaju i upravo je moj bubnjar bio taj koji je želio saradnju s Markom, a ostali članovi su se složili. Još jedna Ivanova laž jeste da ga je on doveo u tim. Marko i ja smo u decembru započeli emotivnu vezu. To se desilo spontano. Družili smo se, poklopile su nam se energije, a i sudbine, isti nam je smisao za humor, smisao života, shvatili smo koliko toga imamo zajedničkog. Desila se najljepša ljubav, kakvu oboje zaslužujemo.

A što si njegovoj ženi otela muža i uskratila njegovom djetetu očevu ljubav?

– Ta tortura predugo traje, imala sam vremena da sagledam situaciju i odlučila sam da progovorim o svemu. To dugujem svojoj publici, sebi i svojoj familiji. Kao što sam već rekla, njihov brak je dugo prije mene bio u raspadu. Ako se na papiru nisi razveo, ne znači da si nečiji rob ili sluga. Ona je mislila da će onim izjavama uzburkati našu vezu, mislila je da se na taj način spašava veza ili brak. Laž je da Marko vozi njen auto, laž je da mu branim da vidi dijete. Ona ga ucjenjuje da ne smije da je vidi dok je sa mnom u vezi. Popusti kad dijete počne da plače za ocem, pa mu dozvoli da je vidi na sat vremena, a onda opet zabrani kontakt iz hira. Marko redovno šalje pare i plaća račune sve vrijeme otkako smo zajedno. Ona o meni govori sve najgore jer želi da stvori sliku nepravedno ostavljene žene i žrtve i da okrivi mene za raspad svog braka. Voljela bih da prestane s govorom mržnje jer od sveg srca želim da budem prijatelj s njom zbog Marka, zbog djeteta, zbog budućnosti i zarad mira.

 

Express/Svet

The post Ispovijest Andreane Čekić: Otkrila kako ju je muž ponižavao, ali i sve o novom momku i njegovoj ženi appeared first on Express.

Expresstabloid.ba