IZVOR
//?#

I danas se mnogi fanovi ne mogu pmiriti sa smrću Darka Radovanovića koji je tragično je nastradao 11. juna 2011. godine kod Ostružnice.

Darkovi roditeljima je još teže.

Stana i Vidoje Radovanović, jedva su smogli snage da po prvi put progovore o smrti svog sina, koj je za sobom ostavio ženu Mariju i kćerkicu Laru. Vidoje je istakao da je uvijek bio ponosan na svog sina, iako je ponekad imao primjedbe.

“Ako treba početi odnekle priču, to je da je prije propjevao nego progovorio. On je bio profesorsko dijete, a kasnije sam ja postao otac pjevača Darka Radovanovića”, rekao je Vidoje i dodao da je za njega i njegovu suprugu bilo bitno da im sin završi fakultet.

“On je sve to odrađivao savršeno, putujući iz Šapca, legne na zadnje sjedište kad završi svirku i spava do Beograda, do fakulteta, pa ga onda kolege tu čekaju dok završi predavanja.”

Tokom karijere, bilo je više situacija o kojima Darko nije želio da priča roditeljima, ali u jednoj od njih mogao je da nastrada.

“Neki dečko je držao dva sata pištolj na koljenu, tjerao ga, maltretirao, kasnije su postali dobri prijatelji, ali ovaj je bio pijan”, izjavio je Vidoje za “Premijeru” pa progovorio i o posljednjem razgovoru koji je imao sa sinom.

“Tog dana me pita: ‘Jesi gledao’, ja kažem: ‘Jesam’ i to je bio prvi put da nisam imao zamjerku na njegovo gostovanje neko i to je bio naš posljednji razgovor. Ja tad nisam znao da sam sretan. Tek kad sam ga izgubio, znao sam šta sam izgubio”, ispričao je potreseni otac Vidoje, koji je otkrio da je Darkova kćerka njegova kopija i da im unuci daju snagu da nastave dalje.

The post BOL NE PROLAZI: Ispovijest oca pokojnog Darka Radovanovića tjera suze na oči appeared first on Express.

Expresstabloid.ba