Kralj narodne muzike je samo tri dana pred smrt gostovao u emisiji “PRSLOOK AGAIN”, kod Sandra Markovića na TV K::CN,i to mu je kako se ispostavilo, nažalost, bilo posljednjegostovanje u životu.

– Ja nisam papučar, ja sam CIPELAR, to ti je moj doktore još gore od papučara, rekao je Šaban na pitanje Dr Sandra Markovića, kada su se dotakli nove predstave Saše Pantića Iz Kursadzija koja nosi naziv “Nepopravljiv papučar”.

Kako se osjećate zbog činjenice da je upravo kod vas gostovao posljednji put ?
Velika je privilegija,da je kralj,prijatelj, i brat ove emisije bio upravo posljednji put ovdje. Više bih volio da je sa nama,nego da sad pričamo o ovome. Nije volio da gostuje pretjerano,ali došao je i zbog Zorane Simeunović,da se svi zajedno družimo u emisiji i poslijenje.Kakvi su mu utisci iz emisije?

Bio je oduševljen,rekao je da ga ne tjeram da pjeva,nego da Zorana preuzme taj dio,i bilo je tako. Međutim emisija je toliko bila nabijena pozitivnom energijom,da se i sam kralj latio mikrofona. Otpjevao je pjesmu “Žal” i to je, nažalost, zadnja pjesma koju je otpjevao na malim ekranima.Kakve su još interesantne stvari vezane za tu 1158. emisiju?

Emisiju ću pamtiti po pozitivi i nevjerovatnoj energiji, kao nikad do tad. Ne mogu da vjerujemda ga nema. Teško mi je i da pričam o tome. Ništa nije nagovještalo da ću mu 9 dana kasnije ići na sahranu. Emisija će ostati upamćena, kralj je otpjevao tri pjesme od Stevice Simeunovića, a mi nećemo da dozvolimo da se to zaboravi, nego ćemo vrteti te pjesme,kad god nam se ukaže prilika. Besedio je pametno kao pravi kralj, na pitanje jel mu dosadilo poslije50 godina da radi,rekao je ” nije mi dosadilo da pevam,dosadilo mi je da putujem”, između ostalog rekao je da zna tačno u avionu, koje je sjedište pokvareno, a koje ne,koliko često putuje.Da li ćete emisiju emitovati opet i kad?

Naravno da hoćemo,biće to “in memoriam” za našeg velikog, druga, prijatelja, brata. Rekao mi je u emisiji da se nismo vidjeli dugo i da je bilo vrijeme, na šta sam mu ja rekao, pa vidjeli smo se prije mjesec dana na Zoraninoj promociji. Sve će to naši čitaoci i gledaoci moći da vide u utorak 26.02. 2019. na TV K::CN 1 u 22h.Ima li još interesantnih stvari od te večeri?

Interesantno je da smo se mi kao grupa opet vratili i sarađujemo sa grupom “Kal“, koja je upravo uradila pjesmu “Siva Magla” za Šabana. Pustio sam mu je u pauzi, rekao mi je da je pjesma prelijepa, kao da je snimljena za “Ubice moga oca” što i jeste bio neki krajnji cilj. Uglavnom rekao mi je da mu se pjesma sviđa,ali da on uskoro ide u penziju. Rekao mi je još da jedva čeka da ode u martu u Krčedin i da će ostati do decembra. Samo će vikendom raditi.  Suze mi naviru na oči kad ovo pričam, još ne mogu da vjerujem da ga nema.Kad si spomenuo grupu, šta se dešava sa vama?

Lijepe stvari se dešavaju. Potpisali smo ugovor sa Kopernikus recordsom,da izdamo “best of” sa dvije nove pjesme. Nikica će pjevati duet sa Kalom,i pjesma je savršena onako Koenovska i mislim da će ostaviti traga. Drugu pjesmu ja u potpuno drugom fazonu radim sa reperom Cache, čiji milionski pregledi govore o njegovoj komercijalnosti kao i Pančom,koji će ujedno i producirati pjesmu. Spremni su i spotovi,ja upravo radim scenarija, a snimaće ih Stanko B&S produkcija i Vanja Zelenski. Trudićemo se svi da ispadne evropski,ako ne svjetski. Biće to potpuno novi “Prsluk bend”.Šta se dešavalo poslijeemisije?

Poslijeemisije smo otišli u restoran. Čavrljali smo do kasno, bilo je veliko društvo. Sedeli smo sa kraljem i prosto ne mogu i neću da vjerujem da sam te večeri, odnosno tog utorka posljednji put sedeo sa njim.Pogledajte emisiju :