IZVOR

Mostarski pjevač sa beogradskom adresom, Željko Samardžić često na nastupima, ali i privatnim zabavama pjeva neprolazne hitove svog velikog prijatelja Kemala Montena. Tako je nedavno bilo i na svadbi Kenana Mandre, najboljeg nutricioniste u regionu, koji je zaslužan što je popularni pjevač iz Mostara za kratko vrijeme smršao čak 25 kilograma.

Naravno, prvi ples novopečeni mladenci Kenan i Maida Mandra otplesali su uz pjesmu Željka Samardžića, a na kraju slavlja u hotelu “Radon Plaza” u Sarajevu on je otpjevao i kultne pjesme “Sarajevo ljubavi moja” i “Jedne noći u decembru.”

– Najteže mi je pjevati Kemine pjesme. On je pjevač kakav se neće roditi još vijekovima. Iza sebe je ostavio prelijepe kompozicije i one se redovno nalaze na mom repertoaru. Na zahtjev mladenaca Kenana i Maide, mojih velikih prijatelja, otpjevao sam neke od njegovih hitova. Drago mi je što sam se našao na spisku zvanica za njihovo vjenčanje – kazao je Samardžić koji je pohvalio mlađe kolege Šaćira Ametija i Elvedinu Šehić koji su na svadbi bili zaduženi za dobru atmosferu.

(Faktor.ba)