IZVOR

Večeras sa početkom u 22 sata u Domu mladih održat će se koncert “Svi smo mi Bosna” na kojem će nastupiti sarajevski rock bendovi u znak podrške KK Bosna Royal Jelly.

Večerašnjem rock'n'roll dream-teamu koji čine Konvoj, Sikter, Skroz, Futavci, Sejo Sexon sa pratećim bendom pridružit će se i legendarni sarajevski bend Bombaj Štampa.Također, danas u 18 sati utakmicom između MZT Skopje Aerodrom i Budućnost VOLI iz Podgorice počinje XII Memorijalni turnir “Mirza Delibašić”, a nakon svečanog otvaranja zakazanog u 20 sati, slijedi utakmica između domaćina KK Bosna Royal Jelly i KK Cedevita Zagreb.

 “Sarajevo će večeras biti centar košarke i rock'n'rolla i to je ono što smo željeli», istakao je Damir Krupalija, sportski direktor KK Bosna Royal Jelly.

“Uz naš klub na turniru igraju tri ekipe iz ABA lige i to će za ljubitelje košarke biti odlična predstava, dok će večeras u Domu mladih publika moći slušati najbolje od sarajevske rock škole čime smo oživjeli duh Mirze, Indexa i vremena kad su se pisale najljepše stranice sarajevske košarke i popularne pop-rock škole”, istakao je Krupalija i zahvalio svim bendovima što su se u korist Kluba odrekli svojih honorara.

“Svirati sa sarajevskom rajom a pod imenom Svi smo mi Bosna i pri tom podržati naš omiljeni košarkaški klub je čast i rekao bih privilegija”, istakao je Branko Đurić Đuro, frontment Bombaj Štampe koja će također nastupiti večeras.

“Nadam se da će dobroj svirci prisustvovati i mlađe generacije kako bi mogli nastaviti ovu tradiciju koju nosi ime KK Bosna a uz koju smo i mi odrastali”, poručio je Đuro.

Cijena ulaznice za koncert je 10KM, za koncert i XII Memorijalni turnir “Mirza Delibašić” je 20KM, dok cijena sezonske ulaznice i za koncert i za sve utakmice turnira, kao i sve utakmice i događaje koje organizuje KK Bosna Royal Jelly u sezoni 2016/17 iznosi 100KM.

(Avaz)