IZVOR

Dragan Stojković Bosanac koji će u 11. sezoni “Zvezda Granda” biti stalni član žirija podijelio je utiske pred početak najpopularnijeg muzičkog takmičenja u regionu. Kompozitor, muzički producent i vrstan harmonikaš koji je poznat i kao oštar kritičar pjevača, nije krio oduševljenje svim novinama koje je direktor “Grand produkcije” Saša Popović osmislio za novu sezonu.

“Sve pohvale za scenografiju i nova pravila takmičenja koja su odlična. Od ove sezone je top sastav žirija”, rekao je Bosanac prilikom dolaska na snimanje “Zvezda Granda” u studio na Košutnjaku. Doktor za muziku više neće sjediti za istim stolom sa Viki Miljković, Jelenom Karleušom, Anom Bekutom, Marijom Šerifović i Acom Lukasom, već će svako od njih biti na svojoj poziciji.

“Mi nismo razdvojeni, mi smo sad otuđeni. (smjeh) Šalim se naravno. Dobro je što ne sjedimo zajedno jer smo ovako više koncentrisani na nastupe kandidata i pažljivije slušamo kako pjevaju”, kaže Bosanac. Pored stalne šestorke u svakoj emisiji odluku će donositi i sedmi, misteriozni član žirija.

“Misteriozni član je dobar za šalu. On nas vidi ali mi njega ne vidimo. To nam daje za pravo da mu se obraćamo na ti”, kaže Bosanac. Za razliku od prethodne sezone, kandidati na spektakularnu scenu izlaze liftom i imaju zadatak da otpjevaju najbolje moguće kako bi članovi žirija podigli svoje zidove i mogli da vide kako izgledaju.

“Smatram da kandidatima neće biti teže u odnosu na prethodnu sezonu iako su pravila malo promijenjena. Onaj ko dobro pjeva će dobro pjevati i na ovakvoj sceni, a onaj ko je loš njemu nema pomoći”, rekao je u svom stilu Dragan Stojković Bosanac. Ostaje da vidimo kako će se cijenjeni član žirija snaći i da li će se brzo navići na nova pravila u prvoj emisiji 11. sezone “Zvezde Granda” koja će biti emitovana 24. septembra na Prvoj televiziji, OBN-u i Kanalu 5.

(Zvezdegranda.tv)