Connect with us

Sve ono što je vrijedno mora se zaslužiti

Razgovarala: Larisa SARAJLIĆ-RAMOVIĆ

(Foto: Admir KUBUROVIĆ)

Dino Merlin apsolutni je vladar muzičke scene Balkana. Neprikosnovena zvijezda. Bez ikakvih izgleda da mu se u dogledno vrijeme neko približi. I takvo stanje traje godinama. 

Dobronamjerne primjedbe na ovu tvrdnju ili one koje to baš i nisu udaraju u neumoljivi zid statistike – više od 300.000 posjetilaca na četiri Koševa, 100.000 duša u pet beogradskih Arena, najveći muzički događaj u historiji Tuzle, krcate dvorane u Njemačkoj, Švicarskoj, Turskoj, Austriji, Americi… I šta sve ne.

A s brojkama gotovo savršenu cjelinu tvore emocije prave armije fanova, koja Merlina i nosi na putu rušenja svih mogućih rekorda. 

merlin-2

Dino Merlin u razgovoru sa našom novinarkom

Ustvari, ko ne zna ko je i šta je Dino Merlin.

Ono što Dino Merlin pruža publici to ne radi nijedan drugi izvođač – od pjesma, produkcije, šoua do pažnje koju upravo svojim vrhunskim profesionalizmom ukazuje svakom posjetiocu na svome nastupu.    

Informacija da u subotu Dino Merlin ima koncert u Bugarskoj pobudila je zanimanje javnosti. Jer, teško je očekivati da u Banskom ima publike s naših prostora i stoga nas je zanimalo odakle Merlin u Bugarskoj, i šta to uopće znači za njegovu karijeru.

Povratak u Bugarsku     

S Dinom Merlinom smo se susreli jučer, nakon što je poslije mjesec stigao u Sarajevo. Ekipu „Dnevnog avaza“ dočekao je u svojoj „Magazi“ u srcu Baščaršije, koja je baš kao i porodična kuća u starogradskoj mahali Alifakovac njegova baza i utočište i gdje mu najveću podršku pružaju supruga Amela, kćerka Naida te sin Hamza.

U ekskluzivnom intervjuu za „Dnevni avaz“ Merlin je otvoreno govorio o karijeri, životu, Bosni i Hercegovini…

Odakle „Hotel Nacional“ u Bugarskoj?

– Možda je ovdašnjoj javnosti nepoznato da sam prije više od 20 godina imao nevjerovatnu turneju s Vesnom Zmijanac u Bugarskoj. Svirali smo u svim većim gradovima. Ploča „Nešto lijepo treba da se desi“, a posebno pjesma „Kad zamirišu jorgovani“, tih je godina tamo bila ultimativni hit. Radili smo velike stadione i dvorane. Ogromno je bilo interesiranje publike i izvanredna me sjećanja vežu za taj period. To je bilo neposredno poslije pada Berlinskog zida, kada je vjetar demokratije puhnuo i kad je narod, čini se, prvi put mogao osjetiti slobodu i jedan drugačiji život. Sjećam se dobro da smo se na koncerte vozili „čajkom“ svrgnutog diktatora Todora Živkova. Ta „čajka“ je bila socijalistički odgovor na američka predsjednička vozila. 

merlin-1

Merlin: Već dugo živimo u svijetu koji je omeđen samo granicama srca i stara pravila više ne važe

Sve u svemu, jedno nevjerovatno iskustvo i evo sad, nakon toliko vremena, ponovo se vraćam u Bugarsku. Jezik na kojem pišem i pjevam je blizak i razumljiv ljudima u Bugarskoj i neke od mojih pjesama su tamo već dugo u eteru i srcima ljudi. Čak su neki od bugarskih kolega obradili neke moje pjesme koje su tamo postale poznate, a tu se posebno izdvajaju „Jorgovani“ i „Moj je život Švicarska“.

Jesu li ovo naznake Vaše nešto drugačije inozemne karijere, preciznije nastupa pred publikom koja ne dolazi s ovih prostora? 

– Čim pređeš Savu i Drinu, odmah si u inozemstvu. Imam ja i sad publiku koja ne dolazi s ovih prostora. Ali, ja svoju publiku ne dijelim ni na koji način, pa ni na geografski. Jer, duša je duša. Bila engleska, bosanska ili bugarska.

Negdje u isto vrijeme kada ste objavili „Hotel Nacional“, u ljeto 2014. godine, album je uvršten na prestižnu sedmičnu muzičku Billboard World Albums top listu. Za nepunih sedam dana nakon izdavanja „Hotel Nacional“ zauzeo je osmo mjesto među deset najprodavanijih albuma. Bili ste jedini umjetnik u regionu čiji je album uvršten na ovu svjetsku listu. Spominjem ovo jer Vas želim direktno pitati – vidite li sebe na svjetskoj muzičkoj sceni?

– Emocija je univerzalna kao i ljepota. Ponavljam, ne dijelim publiku na domaću, stranu, crnu, bijelu, mladu, staru. Svaka umjetnost se, prije svega, razumijeva srcem i svi oni koji to tako razumijevaju su moja publika. Prirodno je da je više onih koji razumiju moj jezik, ali već dugo živimo u svijetu koji je omeđen samo granicama srca i stara pravila više ne važe. Danas mladi čovjek ima na raspolaganju mogućnost da bude sam svoj urednik i da iz bilo kojeg kutka svijeta izabere ono što on misli da je dobro i ono što on misli da je za njega, tako da sam na neki način već odavno na svjetskoj muzičkoj sceni i moja publika je svjetska publika.

merlin

 Koliko sam se puta uvjerio da je život vožnja bicikla, neprestano okretanje pedala

Ali, ja, zbilja, bez lažne skromnosti, ne pridajem puno pažnje tome jer suština je ono što je u meni – ona iskra, ona bol, moje suze, moja krv, moja potpuna predanost koja se širi i pruža do u beskraj i samo joj je nebo granica. 

Dalje i više

Kakva iznenađenja za jesen i zimu priprema karavan „Hotel Nacional“? Nakon četiri senzacionalna Koševa, pet beogradskih Arena, Pulske arene i tolikih dvorana, stadiona…

– Koliko sam se puta uvjerio da je život vožnja bicikla, neprestano okretanje pedala. Svaki novi koncert je novi izazov. Neću ponavljati, neću da bježim s bojnog polja života i ljubavi prema onome što radim. A, kad je već tako, onda moraš svaki dan  razmišljati o tome kako dalje i kako više, kako u ovom vremenu eksponencijalnog prezasićenja biti prvi i ne biti onaj koji slijedi. Tako za jesen spremamo nove elemente za naš šou i fokusirani smo na velike koncerte do kraja godine, od kojih posebno izdvajam Beč, Cirih, Štutgart i Zagreb.

Jeste li Vi među onima koji strahuju za budućnost generacija koje dolaze?  

– Umoran sam od brige šta će biti sutra, jer postoji stara mudrost koja kaže da je najveća smetnja životu briga i pitanje šta će biti sutra, jer potpuno lomi i rasipa ono što je danas. Svako vrijeme ima svoje breme, a svakome je njegovo breme najteže. Sigurno su u historiji pojedinci i zajednice imali probleme za koje su mislili da su nerješivi baš kao što i današnje generacije misle za svoje probleme. Isto će, vjerovatno, misliti i generacije koje dolaze. Život je da se živi, a posebno ovo sad. Jer, mi nemamo ništa od vremena koje je bilo, niti vremena koje će biti. Mi imamo samo ovo vrijeme koje trebamo iskoristiti na najbolji način. Neka se generacije koje dolaze izbore za svoj komad života baš kao što su to učinile generacije prije njih. 

Biti mudar

Brine li Vas budućnost Bosne i Hercegovine?       

– Budućnost svake zemlje, pa tako i Bosne i Hercegovine, ovisi o tome koliko je oni koji se osjećaju njenim gradivnim elementima istinski žele i hoće. Koliko su spremni učiniti za nju i koliko su se spremni žrtvovati i prijeći preko svega onoga što njene elite, a posebno mislim na neke neodgovorne političare, svjesno ili nesvjesno rade ili ne rade. Sve ono što je vrijedno mora se zaslužiti. Treba biti mudar, znati odvojiti važno od nevažnog i čuvati institucije i svjetionike. Nema kuće bez temelja, a i najluksuzniji brodovi se nasukaju bez svjetionika. Zato moramo misliti visoko, moramo misliti daleko i moramo misliti naprijed. Osvijetlimo jedni drugima put da ne zalutamo.

“Hotel Nacional” oborio je sve rekorde i pobrao superlative. A koji je Vama album najdraži?

– Uvijek je teško odgovoriti na takvo pitanje. Svaki album, svaka pjesma ima svoju priču, svoj put, svoje razloge, atmosfere, svoju bol, ali i osjećaj trijumfa kad nadmašiš samog sebe. Ono kad iscijediš sve iz sebe i znaš da si dao sve, a ako još pri tome dobiješ aplauz za to, tim još bolje. 

Najviše volim kad sam sam, a eto, Bog mi dao da se družim s tolikim brojem ljudi 

U više navrata sam bila svjedok koliko Vas ljudi vole, ne samo u Sarajevu već širom bivše Jugoslavije. Šta je tajna veza između Vas i Vaše zaista brojne publike?

– To je i meni ponekad čudno. Ja sam po prirodi introvertna osoba. Najviše volim kad sam sam, a eto, Bog mi dao da se družim s tolikim brojem ljudi. 

Kako napraviti “bajpas” i odigrati utakmicu, a da ne zabijete autogol

Je li ponekad teško stati na binu i pjevati u situaciji kada ni kod nas ni u svijetu ne cvjetaju ruže i događaji ne djeluju baš obećavajuće?

– Naravno da je teško. Ne živim pod staklenim zvonom. Dijelim sudbinu lokalne zajednice, kao što dijelim i sudbinu čovječanstva. Posao kojim se bavim nije uobičajena svakodnevna rutina. Tako da se zna desiti da, iako pogođen nekim lošim vijestima, moram izaći na binu i biti nasmijan, u formi, vedar i koncentriran, a da to nisam. Onda je prava vještina, a to dolazi s iskustvom, kako napraviti “bajpas” i premostiti i odigrati utakmicu, a da ne zabijete autogol. 

Prihvaćam starost i smrt kao normalnu pojavu 

Dvanaestog septembra napunit ćete 54. godine. Je li ovo najbolje vrijeme Vašeg života, i kako gledate na godine koje prolaze?

– Pa, skoro da mogu reći da su ovo moje zlatne godine i da neobično dugo traju. Ne žalim se. Život je strog, a biologija je egzaktna. Svjestan sam godina, svjestan sam kako sam lomljiv i krhak. Prihvatam starost i smrt kao normalnu pojavu i potpuna je misterija kako to da sam ovako “in” u civilizaciji koja zagovara vječnu mladost.

Autor: L. R. S.

Pročitaj članak
Advertisement
Klikni za svoj komentar

Komentariši ovaj članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prenosimo

Aquaworld Resort Budapest odneo titulu najbolje banje u Budimpešti!

Jedan od najboljih SPA centara u regionu, mađarski AQUAWORLD RESORT BUDAPEST odneo je pobedničku titulu u konkurenciji više desetina banja u prestonici susedne države. 


Omiljeni SPA hotel srspkih, ali i drugi turista iz regiona, osvojio je prestižnu nagradu, a komisija je u obzir uzela kvalitet usluge, čistoću, animaciju, kvalitet i izbor ponuđenog sadržaja, ugostiteljske usluge generalno, kao i kvalitet i izbor hrane i pića u hotelskim restoranima i barovima.

Pročitaj članak

Prenosimo

Kompanija Miss YU ponovo izdominirala! Sanja Lovčević je najlepša žena u Srbiji!

Tradicionalni izbor za Miss Srbije, sa potpisom „Miss YU“ kompanije, ponovo je održan u oktobru.Kombank dvorana je sinoć bila mala, da primi sve one koji su poželeli da prisustvuju ovom spektaklu.I taman kad pojedinci pomisle na čelnici pomenute kompanije nemaju više sa čim iznenaditi, oni ponovo zadaju „udarac“!

Pored toga što su odabrali 19. Najlepših devojaka u Srbiji, zbog čega žiri nije imao ni malo lak zadatak, kompanija „Miss YU“ se i ove godine potrudila da sve izgleda na svetskom nivou, pa su prisutni, ali i oni koji su direktan prenos pratili sa malih ekrana, posredstvom televizije „Pink“, mogli da vide pravi spektakl.

Pored mnogobrojnih javnih ličnosti, najviše pažnje je privukla, trenutno najpopularnija žena u Srbiji, Kija Kockar, koja je dodelila lentu Emi Lebanov za mis šarma 2018-e godine.

Mis fotogeničnosti je Anđelina Vojinović, a nju je proglasila počasna članica žirija iz Japana.

Žiriju nije bilo ni malo lako da odluči koja je od devojaka najzaslužnija da ponese titulu Mis Srbije za 2018. Vesna Jugović da Vinča i Nikos Voglis koji vodi Mis Grčke za drugu pratilju proglasili Tamaru Novaković za 2.pratilju. Devojka je inače Mis Zrenjanina.Kao Prva pratilja izabrana je Nađa Kljajić, a za Mis Srbije Sanju Lovčević devojku koja će po svojim kvalitetima najadekvatnije predstaviti Srbiju u svetu, nakon čega joj je prošlogodišnja misica Srbije Ivana Trišić predala krunu.Sanja Lovčević je inače bila Mis Beograda.

Inače, devojke su bile na pripremama u Grčkoj, gde su uz pomoć stručnjaka iz sveta mode i fotografije usvojile vredne savete koji će im biti od značaja za takmičenje.

Ovo je spisak devojaka koje su se ove godine nadmetati u lepoti:
1. Sanja Lovčević (24 godine)
2. Milica Milosavljević (23 godine)
3. Kristina Radosavljević (23 godine)
4. Anđelina Vojnović (16 godina)
5. Andrijana Savić (18 godina)
6. Milica Milivojević (23 godine)
7. Ema Lebanov (16 godina)
8. Jelena Stanković (22 godine)
9. Tatjana Marčeta (21 godinu)
10. Milica Milić (21 godinu)
11. Tamara Novaković (20 godina)
12. Nađa Klajć (22 godine)
13. Maja Milovanović (19 godina)
14. Kristina Cvetković (19 godina)
15. Tamara Arsin (19 godina)
16. Marija Trčić (18 godina)
17. Jelena Bošnjačić (18 godina)
18. Aleksandra Radoičić (21 godinu)
19. Aleksandra Kalocanj (20 godina)

Pročitaj članak

Prenosimo

Miss YU kompani ponovo dokazali zašto su najbolji, a sutra od 21h u Kombank dvorani će to i potvrditi!

I taman kada pomislite da vas kompanija „Miss YU“ ne može više ni sa čim iznenaditi, oni zadaju novi udarac.Čelni ljudi ove kompanije izgleda nikada ne gube vreme i rade predano tokom cele godine, čim im uvek pođe za rukom da svake godine odaberu još lepše devojke u odnosu na učesnice za izbor najlepše od prošle godine, pa je to izgleda i najbolji pokazatelj zašto su uspešni toliko godina unazad!

Za nešto manje od 24 sata nas očekuje još jedan spektakularan izbor za izbor najlepše devojke u Srbiji, a mi vam predstavljamo lepotice koje će se boriti za titulu najlepše i koja će zameniti , još malo aktuelnu misicu Ivanu Trišić.

Sutra od 21h najlepše devojke u Srbiji vas čekaju u Kombank dvorani, a svi oni koji su sprečeni da dođu, prenos izbora mogu gledati na televiziji „Pink“.

U nastavku uživajte u najboljem odabiru do sada kompanije „Miss YU“:

Pročitaj članak

Prenosimo

RASKRINKANA! Lunina patnja za Slobom je samo gluma i taktika? 

Luna Đogani već danima ne prestaje da plače na svaki pomen Slobe Radanovića ili na pjesmekoje je on pjevao u prvoj sezoni “Zadruge”.

Mnogi učesnici rijalitija prilaze kako bi je tešili i saosećaju se sa njom, ali ne i korisnici Instagrama, koji smatraju da Luna glumi da i dalje ima osjećanja prema Slobi i da joj je teško.

Na društvenoj mreži Instagrama objavljen je snimak na kome modna blogerka plače, a u komentarima su se mogli pročitati slijedeći komentari:

“Folirant”, “Zaplače u sekundi i prestane”, “Nigdje suza”, “Folirant kao uvijek pokušava da uradi sve na istu foru kao u prvoj “Zadruzi”…

Ovo su samo neki od komentara, a da li se slažete sa njima ili mislite da Luna zaista proživljava najteži period u životu?

Estrada/Svet

Pročitaj članak
Advertisement

Lajkujte Estradu

NE PROPUSTITE NAJVAŽNIJE

LifestylePrije 2 dana

Zavirili smo u hotel sa 21 lepoticom: Misice se spremaju za finale i moraju još mnogo toga da nauče!

Pripreme za Izbor zvanicno najlepse  devojke Srbije zapocele su ulaskom u karantin 21 kandidatkinje u Hotel Kovilovo Resort koji se...

NajnovijePrije 5 dana

Misice ulepšale Trg: Evo koja je odnela titulu najlepše!

Titulu najlepše osvojila je Nastasja Popović, prva pratilja prestoničkog grada je Marija Petrović, a druga pratilja Ankica Živković. Na novootvorenom...

NajnovijePrije 6 dana

GDE JE ZAKON ZAKAZAO: Video koji je uznemirio javnost, prvi plasirao doktor Alen Azarić i digao ljude da reaguju!

Video na kom se jasno vidi i čuje vršnjačko nasilje, koje se dogodilo u jednoj školi u Barajevu, prvi je...

LifestylePrije 7 dana

SLOVENIJA, ZEMLJA BAJKOVITE LEPOTE SA NAJBOLJIM SPA HOTELIMA U REGIONU!

Slovenija već godinama, ako ne i decenijama unazad važi za jednu od najlepših i najčistijih zemalja u Evropi i svetu,...

LifestylePrije 7 dana

NEVIĐENO! Rapsody vodi 4000 mladih u pohod na EVROPU!

Novi trend – više od 4000 mladih putuje na jesen u ove metropole! Mladi definitivno diktiraju trendove i iz godine...

showPrije 3 sedmice

IZNENADIO SE KADA JE VIDEO: Bane Bojanić nije mogao da vjeruje kada je video da crnac pjeva njegovu pjesmu! (VIDEO)

Bane Bojanić bio je iznenađen kada je dobio video snimak na kom jedan crnac pjeva njegovu pjesmu “Samo pijan mogu...

showPrije 4 sedmice

BANE BOJANIĆ PONOSAN: Fascinantno je da publika traži neke pjesme koje su snimljene prije 20 godina i zato jedva čekam da zapjevamo zajedno!

Bane Bojanić napravio je pravi potez kada je odlučio da se vrati na estradu scenu. On je estradna vrata ponovo...

showPrije 1 mjesec

MAYA BEROVIĆ BLOKIRALA BIJELJINU: Koncertu na Trgu prisustvovalo 15.000 posjetilaca

Maya Berović je još jednom potvrdila da je jedna od naših najvećih zvijezda na estradi. Koncert koji je sinoć održala...

showPrije 2 mjeseca

UŽIVANJE MOŽE DA POČNE: Poslije snimanja novih pjesama i spotova, Bane Bojanić odlazi na zasluženi odmor!

Bane Bojanić se vratio na velika vrata na estradnu scenu. Nakon pjesme “Neka”, koja je osvojila simpatije publike, kao i njegovog...

LifestylePrije 2 mjeseca

Najbolje od Švajcarske: Zlatna tura koja se ne propušta!(Foto+Video)

Boravili smo u Lucernu, odakle se veoma lako stiže do okolnih planina. Lucern je okružen prirodnim blagom, tačnije jezerima i planinama...

showPrije 2 mjeseca

SAMO PIJAN MOŽE PREBOLI: Bane Bojanić objavio staru pjesmu u novom aranžmanu! Publika oduševljena! (VIDEO) 

Povratak Baneta Bojanića na estradu scenu, pravo je osvježenje za publiku. Pjevač posebne emocije u glasu, dočekan je od  strane publike...

showPrije 3 mjeseca

SARADNJA SA SVJETSKOM ZVEZDOM: Divna Milovanović napisala pjesmu za Antonisa Remosa! (VIDEO) 

Jedan od naših najtraženijih autora, Divna Milovanović, dokazala je da glazba ne poznaje granice ostvarivši suradnju s jednom od najvećih...

showPrije 3 mjeseca

STIGAO PROBLEM: Maya Berović i Aca Lukas objavili duetsku pjesmu (VIDEO) 

Dugo najavljivana duetska pjesma Maye Berović I Ace Lukasa konačno je objavljena. Od kada su otkrili da snimaju duet, ne zna...

showPrije 3 mjeseca

Maya Berović iskreno: Za duet sa Lukasom presudna je bila dobro pjesma! 

Maya Berović žari i pali estradnom scenom, a dokaz za to su sve njeni nastupi za koje se uvijek traži...

showPrije 3 mjeseca

BANE BOJANIĆ SNIMA NOVU PESMU: “Vrijeme je da se odužim publici za nevjerojatnu podršku koju su mi pržili! 

Bane Bojanić je napravio pravi bum svojim povratkom na glazbenu scenu. Iako su mnogi znali da će ga jedan dio publike...

showPrije 3 mjeseca

Bane Bojanić: “Drago mi je što nisam pogrešio, kada je pesma u pitanju”!

Povratak Baneta Bojanića na estradu scenu, sada se već može reći da je spektakularni prošao. Iako je bio dugo godina...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Glumica drastično promijenila izgled nakon teške dijagnoze

U promjeni imidža morao joj je pomoći 7-godišnji sin pošto glumica puno stvari više ne može sama zbog opake bolesti

NajnovijePrije 3 mjeseca

Barbara na more ide bez dečka: Želim kompletno izvaditi usne

Kod muškarca me prvo privuče energija. Volim da je uredan, vrijedan, da drži do sebe i da mi je prije...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Zvijezda TV serije ‘Seks i grad’ danas izgleda neprepoznatljivo

U popularnoj seriji ‘Seks i grad’ imala je ulogu fatalne Samanthe, no glumica Kim Cattrall danas izgleda neprepoznatljivo, što je...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Oskarovka u suzama, nitko joj nije došao na djevojačku večer

Slavna glumica užurbanim tempom planira vjenčanje, ali djevojačka večer donijela joj je samo razočaranje

NajnovijePrije 3 mjeseca

BOL NE PROLAZI: Ispovijest oca pokojnog Darka Radovanovića tjera suze na oči

I danas se mnogi fanovi ne mogu pmiriti sa smrću Darka Radovanovića koji je tragično je nastradao 11. juna 2011....

NajnovijePrije 3 mjeseca

Ronaldova Georgina odmara se u Grčkoj: ‘Gdje je Cristiano…?’

Georgina Rodriguez, djevojka Cristiana Ronalda, trenutačno boravi u Grčkoj gdje uživa u prvim trenucima ljeta. Na Instagramu je s obožavateljima...

NajnovijePrije 3 mjeseca

REKLA MI JE DA BI VOLJELA DA JOJ NISAM MAJKA: Goca Tržan iskreno o odnosu sa kćerkom

U  emisiji “Premijera – Vikend specijal” gostovala je pjevačica Goca Tržan. Ona je ovom prilikom promovisala svoju novu pjesmu “Magnet...

NajnovijePrije 3 mjeseca

MISLILA JE O SVEMU: Goga Sekulić već odlučila gdje će joj sin ići u školu

Goga Sekulić ostvarila je životnu želju kada je na svijet donijela sina Vasilija Andreja. Koliko je predana svom mezimcu govori...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Vruće igrice: Ženu talijanskog nogometaša ulovili bez badića

S nogometašem Marchisiom i suprugom nisu bili sinovi Davide (9) i Leonardo (7) pa je Roberta odvažno skinula gornji dio...

NajnovijePrije 3 mjeseca

OTPUSTIO SAM ZDRAVKA ČOLIĆA: Upoznajte čovjeka koji je promijenio sudbinu Zdravku Čoliću

Kornenije Kovač je kompozitor koji je usko sarađivao sa Zdravkom Čolićem i mnogim drugim zvučnim imenima sa estrade. On se...

NajnovijePrije 3 mjeseca

U JEKU SKANDALA I RAZVODA: Andreana Čekić progovorila o novom dečku i njegovoj ženi

Andreana Čekić se razvodi od Ivana Miladinovića, a dok je razvd u toku, ona otvoreno govori o zlostavljanju koje je...

NajnovijePrije 3 mjeseca

PSOVKE I LAŽI: Jelena Karleuša došla u sukob sa Snežanom Đurišić

Sinoć je emitovana polufinalna emisije “Zvezda Granda” u kojoj su se “zakačile”  Snežana Đurišić i Jelena Karleuša. Sve je počelo...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Veza na daljinu je teška, budem usamljena. Goran i ja bi dom…

Hana Rodić je na Instagramu odgovarala na pitanja brojnih obožavatelja pa je, među ostalim, priznala kako joj veza na daljinu...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Radolfija raznježila unuka Ema (6): Donijela mu buket na binu

Glazbenik je otkrio da se na ovoj istoj Ljetnoj pozornici, prije više od tri desetljeća do ušiju zaljubio u svoju...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Opljačkali hrvatsku dizajnericu: Ukrali 40-ak haljina, ogledalo…

Hrvatska dizajnerica Anita Pokrivač šokirala je pratitelje na Instagramu nakon što je objavila da je opljačkana. Nepoznati počinitelj ukrao je...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Imala je moždani udar? Tony je spasio suprugu u zadnji tren…

Tonyjeva žena srušila se dok su uređivali kuću u Istri. Cetinski ju je reanimirao i pozvao Hitnu pomoć, a stalno...

NajnovijePrije 3 mjeseca

NIJE ŽELJELA DA JOJ IŠTA OSTANE NA DUŠI: Snežana Đurišić progovorila o kolegama iz žirija ZG

20. juna bi trebalo biti emitovano finale Zvezda Granda” u kojima nećemo gledati takmičare kojima su mentori bili Snežana Đurišić...

NajnovijePrije 3 mjeseca

ONO ŠTO JE REKAO O DJECI, MNOGE JE IZNENADILO: Tony Cetinski progovorio o teškim momentima u životu

Pred beogradski koncert koji je na stadionu Tašmajdan zakazao za 22. juni, Tony Cetinski otkriva za “Scenu” kako se hrani...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Prepoznajete li je? Manekenka prije 31 godinu i svih operacija

Jedno je vrijeme radila u Americi, a tamo su je 1999. angažirali u spotu Rickyja Martina (47) za pjesmu ‘Livin La...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Andrassy pjevala ‘Shallow’ s Arminom: Skoro sam zaplakao

Imala sam tremu jer ne samo zato što je ‘Shallow’ teška pjesma i što ja nisam pjevač, nego i zato...

NajnovijePrije 3 mjeseca

KO PJEVAČICI ŽELI SMRT? Snežana Đurišić se u šoku oglasila porukom

Snežana Đurišić vidno je bila uznemirena zbog vijesti koju je pročitala na internetu. Naime, pjevačica je u pojedinim, nazovimo medijima,...

NajnovijePrije 3 mjeseca

PRVI PUT JAVNO O NASILJU: Oglasili se Nadeždini roditelji

U emisiji “Premijera – Vikend specijal” progovorili su roditelji Nadežde Biljić, Radoje i Slavica, povodom nemilog događaja koji se prije...

NajnovijePrije 3 mjeseca

BIJES NADVLADAO: Viki Miljković bacila torbicu na Snežanu Đurišić

Viki Miljković priznala je kako je  u ovoj sezoni Zvezda Granda bila svađalica. Čak ju je Marija Šerifović u jednom...

NajnovijePrije 3 mjeseca

DARA NAPRAVILA LOM U BEOGRADU: A da vidite tek šta je pjevačica obukla!

Dara Bubamara ovaj vikenda nastupala je u Beogradu u prepunom klubu fanova koji su jedva čekali da je vide i...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Jennifer Lopez ne računa svoja prva dva braka: Bila sam jako mlada, koga je briga!

Iako je Jennifer Lopez prošla kroz dug i mukotrpan put kako bi pronašla onog pravog, zvezda je sada srećnija nego...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Meghan i Harry čestitali Dan očeva fotografijom Archieja

Meghan i Harry nedavno su uz rođenje djeteta proslavili i prvu godišnjicu braka, a brojne pratitelje raznježili su novom fotografijom...

NajnovijePrije 3 mjeseca

David Beckham na Ramosovom vjenčanju: ‘Baš prekrasan dan’

Nogometaš Sergio Ramos i njegova odabranica Pilar Rubio vjenčali su se u subotu, a proslavi su prisustvovali brojni celebrityji, uključujući...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Obitelj Cetinski: ‘Dubravka se srušila, Tony joj je spasio život’

Dubravka je bolje. Nalazi se u bolnici u Rijeci, a pretrage je obavila u Puli. Pala je u nesvijest, nešto...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Rachel, Monica i Phoebe opet zajedno: ‘Tresem se od sreće’

Obožavatelji ‘Prijatelja’ koji se još uvijek nadaju povratku popularne TV serije u deliriju su pisali komentar za komentarom

NajnovijePrije 3 mjeseca

Bora Drljača: Dozvolio bih gejevima da usvajaju djecu

Tema koja je u našem regionu još uvijek tabu jesu gej brakovi kao i usvajanje djece od strane istopolnih parova....

NajnovijePrije 3 mjeseca

ARMIN MALIKIĆ JE FINALISTA „ZVIJEZDE-LJETNI HIT: Svjetski glas i faca!

Armin Malikić je prvi finalista šoua „RTL Zvijezde-Ljetni hit“. On će se boriti za pjemsu Tinčija Huljića i nastupa na...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Miljana smjestila Zolinom menadžeru: Nisam vjerovao da je ona toliki psihopata

Menadžer Lazara Čolića Zole ispričao je da je imao neprijatnu situaciju na granici, a za sve je okrivio Miljanu Kulić....

NajnovijePrije 3 mjeseca

Will Smith našminkan u haljini: ‘Kako možete odoljeti ovome?’

Dnevnom rutinom šminkanja na setu glumac se našalio na svoj račun, ali je usput ‘bocnuo’ i Kylie Jenner (21), koja...

NajnovijePrije 3 mjeseca

DŽENANA MANOV OSVOJILA ŽIRI „ZVIJEZDE-LJETNI HIT“: Đuro joj rekao da liči na njegovu suprugu

Šou „Zvijezde-ljetni hit“-bliži se kraju,a Dženana Manov jedna je od kandodatkinja koja je osvojila simpatije žirija od prvog nastupa. Pjevačica...

NajnovijePrije 3 mjeseca

OVO SU PLANOVI KOJE JE MIKI IMAO SA SUZANOM: Sve je palo u vodu, sada ne smije ni da joj priđe

Miki Đuričić i Suzana Perović zavoljeli su se u rijalitiju “Zadruga 2” i od tada su imali ozbiljne planove, međutim...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Naomi Campbell pozirala je bez ijednog komada odjeće na sebi

Slavna manekenka Naomi Campbell ‘podigla je prašinu’ na društvenim mrežama. Na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj pozira potpuno gola,...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Kornelije je Čoli dao otkaz na početku njegove karijere, a onda je uslijedio poziv koji mu je promijenio život

Čuveni kompozitor Korlenije Kovač sarađivao je sa brojnim zvijezdama, između ostalog i sa Zdravkom Čolićem On se u jednom intervjuu...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Slađa Allegro progovorila o svojim kolegicama: Svako vodi svoj život

Popularna pjevačica Slađa Allegro prije nekoliko dana proslavila je prvi rođendan svojoj nasljednici Mili. Pjevačica je napravila rođendansku proslavu u...

NajnovijePrije 3 mjeseca

Rekordno su rasprodali Arenu, a pomažu i radnicima Uljanika

Zaradu od koncertnih postera bend će donirati obiteljima radnika, a u pulskoj Areni nastupit će 18. i 19. lipnja

NajnovijePrije 3 mjeseca

Ispovijest Andreane Čekić: Otkrila kako ju je muž ponižavao, ali i sve o novom momku i njegovoj ženi

Andreana Čekić prvi put otvoreno govori o zlostavljanju koje je preživjela u braku sa Ivanom Miladinovićem i priznaje da zakonski...

NajnovijePrije 3 mjeseca

ODMAH SAM DOVELA SEBE U PITANJE: Indi žestoko osudila nasilje nad ženama

Mnogi su ostali zgroženi postupkom Mikija Đuričića kada je lupio šamar svojoj emotivnoj partnerki Suzani Perović, a potom nasrnuo na...

Advertisement

POPULARNO