Connect with us
IZVOR

Sve ono što je vrijedno mora se zaslužiti

Razgovarala: Larisa SARAJLIĆ-RAMOVIĆ

(Foto: Admir KUBUROVIĆ)

Dino Merlin apsolutni je vladar muzičke scene Balkana. Neprikosnovena zvijezda. Bez ikakvih izgleda da mu se u dogledno vrijeme neko približi. I takvo stanje traje godinama. 

Dobronamjerne primjedbe na ovu tvrdnju ili one koje to baš i nisu udaraju u neumoljivi zid statistike – više od 300.000 posjetilaca na četiri Koševa, 100.000 duša u pet beogradskih Arena, najveći muzički događaj u historiji Tuzle, krcate dvorane u Njemačkoj, Švicarskoj, Turskoj, Austriji, Americi… I šta sve ne.

A s brojkama gotovo savršenu cjelinu tvore emocije prave armije fanova, koja Merlina i nosi na putu rušenja svih mogućih rekorda. 

merlin-2

Dino Merlin u razgovoru sa našom novinarkom

Ustvari, ko ne zna ko je i šta je Dino Merlin.

Ono što Dino Merlin pruža publici to ne radi nijedan drugi izvođač – od pjesma, produkcije, šoua do pažnje koju upravo svojim vrhunskim profesionalizmom ukazuje svakom posjetiocu na svome nastupu.    

Informacija da u subotu Dino Merlin ima koncert u Bugarskoj pobudila je zanimanje javnosti. Jer, teško je očekivati da u Banskom ima publike s naših prostora i stoga nas je zanimalo odakle Merlin u Bugarskoj, i šta to uopće znači za njegovu karijeru.

Povratak u Bugarsku     

S Dinom Merlinom smo se susreli jučer, nakon što je poslije mjesec stigao u Sarajevo. Ekipu „Dnevnog avaza“ dočekao je u svojoj „Magazi“ u srcu Baščaršije, koja je baš kao i porodična kuća u starogradskoj mahali Alifakovac njegova baza i utočište i gdje mu najveću podršku pružaju supruga Amela, kćerka Naida te sin Hamza.

U ekskluzivnom intervjuu za „Dnevni avaz“ Merlin je otvoreno govorio o karijeri, životu, Bosni i Hercegovini…

Odakle „Hotel Nacional“ u Bugarskoj?

– Možda je ovdašnjoj javnosti nepoznato da sam prije više od 20 godina imao nevjerovatnu turneju s Vesnom Zmijanac u Bugarskoj. Svirali smo u svim većim gradovima. Ploča „Nešto lijepo treba da se desi“, a posebno pjesma „Kad zamirišu jorgovani“, tih je godina tamo bila ultimativni hit. Radili smo velike stadione i dvorane. Ogromno je bilo interesiranje publike i izvanredna me sjećanja vežu za taj period. To je bilo neposredno poslije pada Berlinskog zida, kada je vjetar demokratije puhnuo i kad je narod, čini se, prvi put mogao osjetiti slobodu i jedan drugačiji život. Sjećam se dobro da smo se na koncerte vozili „čajkom“ svrgnutog diktatora Todora Živkova. Ta „čajka“ je bila socijalistički odgovor na američka predsjednička vozila. 

merlin-1

Merlin: Već dugo živimo u svijetu koji je omeđen samo granicama srca i stara pravila više ne važe

Sve u svemu, jedno nevjerovatno iskustvo i evo sad, nakon toliko vremena, ponovo se vraćam u Bugarsku. Jezik na kojem pišem i pjevam je blizak i razumljiv ljudima u Bugarskoj i neke od mojih pjesama su tamo već dugo u eteru i srcima ljudi. Čak su neki od bugarskih kolega obradili neke moje pjesme koje su tamo postale poznate, a tu se posebno izdvajaju „Jorgovani“ i „Moj je život Švicarska“.

Jesu li ovo naznake Vaše nešto drugačije inozemne karijere, preciznije nastupa pred publikom koja ne dolazi s ovih prostora? 

– Čim pređeš Savu i Drinu, odmah si u inozemstvu. Imam ja i sad publiku koja ne dolazi s ovih prostora. Ali, ja svoju publiku ne dijelim ni na koji način, pa ni na geografski. Jer, duša je duša. Bila engleska, bosanska ili bugarska.

Negdje u isto vrijeme kada ste objavili „Hotel Nacional“, u ljeto 2014. godine, album je uvršten na prestižnu sedmičnu muzičku Billboard World Albums top listu. Za nepunih sedam dana nakon izdavanja „Hotel Nacional“ zauzeo je osmo mjesto među deset najprodavanijih albuma. Bili ste jedini umjetnik u regionu čiji je album uvršten na ovu svjetsku listu. Spominjem ovo jer Vas želim direktno pitati – vidite li sebe na svjetskoj muzičkoj sceni?

– Emocija je univerzalna kao i ljepota. Ponavljam, ne dijelim publiku na domaću, stranu, crnu, bijelu, mladu, staru. Svaka umjetnost se, prije svega, razumijeva srcem i svi oni koji to tako razumijevaju su moja publika. Prirodno je da je više onih koji razumiju moj jezik, ali već dugo živimo u svijetu koji je omeđen samo granicama srca i stara pravila više ne važe. Danas mladi čovjek ima na raspolaganju mogućnost da bude sam svoj urednik i da iz bilo kojeg kutka svijeta izabere ono što on misli da je dobro i ono što on misli da je za njega, tako da sam na neki način već odavno na svjetskoj muzičkoj sceni i moja publika je svjetska publika.

merlin

 Koliko sam se puta uvjerio da je život vožnja bicikla, neprestano okretanje pedala

Ali, ja, zbilja, bez lažne skromnosti, ne pridajem puno pažnje tome jer suština je ono što je u meni – ona iskra, ona bol, moje suze, moja krv, moja potpuna predanost koja se širi i pruža do u beskraj i samo joj je nebo granica. 

Dalje i više

Kakva iznenađenja za jesen i zimu priprema karavan „Hotel Nacional“? Nakon četiri senzacionalna Koševa, pet beogradskih Arena, Pulske arene i tolikih dvorana, stadiona…

– Koliko sam se puta uvjerio da je život vožnja bicikla, neprestano okretanje pedala. Svaki novi koncert je novi izazov. Neću ponavljati, neću da bježim s bojnog polja života i ljubavi prema onome što radim. A, kad je već tako, onda moraš svaki dan  razmišljati o tome kako dalje i kako više, kako u ovom vremenu eksponencijalnog prezasićenja biti prvi i ne biti onaj koji slijedi. Tako za jesen spremamo nove elemente za naš šou i fokusirani smo na velike koncerte do kraja godine, od kojih posebno izdvajam Beč, Cirih, Štutgart i Zagreb.

Jeste li Vi među onima koji strahuju za budućnost generacija koje dolaze?  

– Umoran sam od brige šta će biti sutra, jer postoji stara mudrost koja kaže da je najveća smetnja životu briga i pitanje šta će biti sutra, jer potpuno lomi i rasipa ono što je danas. Svako vrijeme ima svoje breme, a svakome je njegovo breme najteže. Sigurno su u historiji pojedinci i zajednice imali probleme za koje su mislili da su nerješivi baš kao što i današnje generacije misle za svoje probleme. Isto će, vjerovatno, misliti i generacije koje dolaze. Život je da se živi, a posebno ovo sad. Jer, mi nemamo ništa od vremena koje je bilo, niti vremena koje će biti. Mi imamo samo ovo vrijeme koje trebamo iskoristiti na najbolji način. Neka se generacije koje dolaze izbore za svoj komad života baš kao što su to učinile generacije prije njih. 

Biti mudar

Brine li Vas budućnost Bosne i Hercegovine?       

– Budućnost svake zemlje, pa tako i Bosne i Hercegovine, ovisi o tome koliko je oni koji se osjećaju njenim gradivnim elementima istinski žele i hoće. Koliko su spremni učiniti za nju i koliko su se spremni žrtvovati i prijeći preko svega onoga što njene elite, a posebno mislim na neke neodgovorne političare, svjesno ili nesvjesno rade ili ne rade. Sve ono što je vrijedno mora se zaslužiti. Treba biti mudar, znati odvojiti važno od nevažnog i čuvati institucije i svjetionike. Nema kuće bez temelja, a i najluksuzniji brodovi se nasukaju bez svjetionika. Zato moramo misliti visoko, moramo misliti daleko i moramo misliti naprijed. Osvijetlimo jedni drugima put da ne zalutamo.

“Hotel Nacional” oborio je sve rekorde i pobrao superlative. A koji je Vama album najdraži?

– Uvijek je teško odgovoriti na takvo pitanje. Svaki album, svaka pjesma ima svoju priču, svoj put, svoje razloge, atmosfere, svoju bol, ali i osjećaj trijumfa kad nadmašiš samog sebe. Ono kad iscijediš sve iz sebe i znaš da si dao sve, a ako još pri tome dobiješ aplauz za to, tim još bolje. 

Najviše volim kad sam sam, a eto, Bog mi dao da se družim s tolikim brojem ljudi 

U više navrata sam bila svjedok koliko Vas ljudi vole, ne samo u Sarajevu već širom bivše Jugoslavije. Šta je tajna veza između Vas i Vaše zaista brojne publike?

– To je i meni ponekad čudno. Ja sam po prirodi introvertna osoba. Najviše volim kad sam sam, a eto, Bog mi dao da se družim s tolikim brojem ljudi. 

Kako napraviti “bajpas” i odigrati utakmicu, a da ne zabijete autogol

Je li ponekad teško stati na binu i pjevati u situaciji kada ni kod nas ni u svijetu ne cvjetaju ruže i događaji ne djeluju baš obećavajuće?

– Naravno da je teško. Ne živim pod staklenim zvonom. Dijelim sudbinu lokalne zajednice, kao što dijelim i sudbinu čovječanstva. Posao kojim se bavim nije uobičajena svakodnevna rutina. Tako da se zna desiti da, iako pogođen nekim lošim vijestima, moram izaći na binu i biti nasmijan, u formi, vedar i koncentriran, a da to nisam. Onda je prava vještina, a to dolazi s iskustvom, kako napraviti “bajpas” i premostiti i odigrati utakmicu, a da ne zabijete autogol. 

Prihvaćam starost i smrt kao normalnu pojavu 

Dvanaestog septembra napunit ćete 54. godine. Je li ovo najbolje vrijeme Vašeg života, i kako gledate na godine koje prolaze?

– Pa, skoro da mogu reći da su ovo moje zlatne godine i da neobično dugo traju. Ne žalim se. Život je strog, a biologija je egzaktna. Svjestan sam godina, svjestan sam kako sam lomljiv i krhak. Prihvatam starost i smrt kao normalnu pojavu i potpuna je misterija kako to da sam ovako “in” u civilizaciji koja zagovara vječnu mladost.

Autor: L. R. S.

Pročitaj članak
Advertisement
Klikni za svoj komentar

Komentariši ovaj članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prenosimo

ALEN AZARIĆ SIGURAN: “Milo Đukanović umire od kancera! To je informacija koja se KRIJE”!

Doktor prirodne medicine Alen Azarić, retko kada izlazi u javnost sa neproverenim informacijama, zato se sve ono što kaže pokaže kao tačno. Doktor Azarić ovog puta tvrdi da predsednik Crne Gore Milo Đukanović, boluje od kancera.  

– Odgovorno tvrdim da Milo Đukanović ima kancer sa metastazama i da je to informacija koja se krije od javnosti. Njegova poseta Majamiju nema veze sa politikom. On je tamo otišao u potragu za lekom, ali teško da će uspeti da se izleči. Ja sam neko ko stoji iza ovih reči i tvrdim da je ovo tačna informacija. Iz tog razloga se ubrzano i radi u Crnog Gori ovo što su započeli, ali što će teško moći da isteraju do kraja- rekao nam je Azarić. Alen se nedavno obratio i lično predsedniku Đukanović na svojoj oficialnoj Fejsbuk stranici, a kako su njegovi pratioci reagovali na napisano, možete pogledati OVDE

Na naše pitanje, odakle mu ovako, pomalo “škakljiva” informacija, doktor Azarić nam se poverio: 

– Nekada u životu mi sam Gospod otvori neke vidike koji se ne porede sa ovozemaljskim životom i taj duhovni svet malo drugačije funkcioniše. U tom svetu se ništa ne može sakriti, a ja sam baš ovih dana bio tamo i ispričao se dosta sa njima – rekao nam je siguran u sebe Azarić.

Pročitaj članak

Prenosimo

MODA I NEKE DRUGE PRIČE: Lepotice i Miss Srbije 2019 organizovano posetile Sajam knjiga

Ovogodišnji sajam knjiga prošao je i u znaku lepote. Na štandu Prometeja organizovana je između ostalih i promocija knjige Dušanke Vranješević “Moda i neke druge priče”. Kako je rekla autorka, “knjiga je svojevrsni priručnik namenjen svima koji se bave modom ili se spremaju da uđu u tajne modnog sveta”. Otkrila je koliko je organizacija modnih događaja i pojavljivanje na pisti, bilo da ste dizajner ili model, veoma težak put. Knjiga je istovremeno i ispovest autorke koja je više od 50 godina rada provela u modnoj industriji o njenom iskustvu i snu koji je dosanjala.

Lepotice nisu bile samo pasivni posmatrači i slušaoci nego su bile aktivne u postavljanju pitanja i diskusiji o modi kroz vreme i šta se to promenilo do danas.

One su saznale da se iza sjaja na pisti uvek krije mnogo rada, truda, požrtvovanosti, entuzijazma, volje, odricanja, ljubavi i da je to zajednički imenitelj svih ovih godina. Smenjuju se nova lica, novi standardi, novi trendovi ali osnova je uvek ista.

Dizajneri Bata Spasojević i Marija Šabić su pomenuti u knjizi autora i zbog toga nisu krili zadovoljstvo. Lepotice iz Miss Yu kompanije pozirale su za prisutne u modelima pomenutih dizajnera sa knjigom u ruci autorke, koju su dobile na poklon.

Nakon promocije lepotice su shodno svojim interesovanjima posetile ostale štandove i kako rekoše zadržale su se na štandu Zavoda za udžbenike jer su se obradovale kad su videle knjige autorke i predsednice kompanije Vesne Jugović De Vinče, “Poslednja poruka Nelsona Mandele” i “Mandela's Code”.

Kako je bilo, pogledajte na fotografijama.

Foto: Stanko Đajić Đaja
Foto: Stanko Đajić Đaja
Foto: Stanko Đajić Đaja
Foto: Stanko Đajić Đaja
Foto: Stanko Đajić Đaja
Foto: Stanko Đajić Đaja

Foto: Stanko Đajić Đaja

Pročitaj članak

Prenosimo

POLUGOLA PEVAČICA NAPRAVILA HAOS U KAFANI! (FOTO) 

Bivša učesnica Parova i pevačica Irma Sejranić Ilić napravila je pravi haos na otvaranju kafane “Druga kuća”! Naime, ona se pojavila u više nego provokativnom izdanju koje je ostavilo sve muškarce bez daha! Niko nije mogao a da ne primeti njene grudi koje su se potpuno videle dok je preko bradavica samo stavila crnu traku. Pored toga, u jednom momentu rešila je i da zapeva što je oduševilo sve prisutne koji su najveće hitove domaće scene pevali u glas sa Irmom! 

Nakon što je napustila Parove, ona se potpuno posvetila svojoj muzičkoj karijeri pa nas uskoro očekuju njene nove dve pesme na kojima vredno radi. Pored Irme, prisutni su bili i tv voditeljka Jovana Radosavljević, starleta i pevačica Goga Terzić i mnogi drugi. 

U nastavku pogledajte fotografije sa otvaranja!

Foto: Beograd noću

Pročitaj članak

Prenosimo

Aquaworld Resort Budapest odneo titulu najbolje banje u Budimpešti!

Jedan od najboljih SPA centara u regionu, mađarski AQUAWORLD RESORT BUDAPEST odneo je pobedničku titulu u konkurenciji više desetina banja u prestonici susedne države. 


Omiljeni SPA hotel srspkih, ali i drugi turista iz regiona, osvojio je prestižnu nagradu, a komisija je u obzir uzela kvalitet usluge, čistoću, animaciju, kvalitet i izbor ponuđenog sadržaja, ugostiteljske usluge generalno, kao i kvalitet i izbor hrane i pića u hotelskim restoranima i barovima.

Pročitaj članak
Advertisement

Lajkujte Estradu

NE PROPUSTITE NAJVAŽNIJE

NajnovijePrije 2 sata

Zvijezda “Granda” i pobjednik “Parova snimili duet

IZVOR//?#Zvijezda „Granda“ Vanja Mijatović danas je premijerno predstavila spot za pjesmu „Skupo bi te platio“. Riječ je o duetu koji...

NajnovijePrije 2 sata

Poslužila Čokolino za predjelo: Mama sam i ne stignem kuhati

IZVOR24hr Elisabetta je dočekala goste u dvorištu. Nakon medice i kolačića gosti su ušli u kuću i uskoro počeli s...

NajnovijePrije 2 sata

Ruski avioni su valjda dovoljni da Erdogan shvati da mu tenkovi bukte u Siriji (VIDEO)

IZVORNastavljaju se žestoki udari ruskih snaga. Izvor : alo.rs

NajnovijePrije 3 sata

Putin odmah odgovorio Erdoganu!

IZVORSuverenitet Sirije se mora poštovati. Izvor : alo.rs

NajnovijePrije 3 sata

Milijana je trudna s robijašem? Često povraća i ima mučnine…

IZVOR24hr Produkcija sumnja da je gospođa Božić u drugom stanju već dva mjeseca s obzirom na to da je posljednji...

NajnovijePrije 3 sata

Halid Bešlić sa Trebevićem ruši rekorde

IZVOR//?#Nova pjesma i spot „Trebević“ Halida Bešlića, koji je režirao odlični Jasmin Pivić, za manje od 24 sata nakon prve...

NajnovijePrije 3 sata

Sanja Stanković se vidjela sa bivšim, a za vezu sa Matorom tvrdi: Neću joj oprostiti Lunu

IZVOR//?#Jovana Tomić Matora ne prestaje da plače za djevojkom, Sanjom Stanković. Naime, od proslave Nove godine njihov odnos na ozbiljnom...

NajnovijePrije 4 sata

Sam se pokrenuo i udario ženu na ulici

IZVORŽena je prebačena u bolnicu na Banjici Izvor : alo.rs

NajnovijePrije 4 sata

Maja je opet začudila izgledom: ‘Naušnice su joj veće od glave’

IZVOR24hr Nismo tim samo zato što radimo zajedno… Mi smo tim zato što se međusobno poštujemo, vjerujemo si i brinemo...

NajnovijePrije 4 sata

Otkrila istinu: Pevačica se predozirala drogom zbog poremećaja u ishrani

IZVOR Demi Lovato bila je gošća u podkastu Ashley Graham pod nazivom Pretty Big Deal, gde je otkrila nove detalje predoziranja iz julu 2018....

NajnovijePrije 4 sata

Vesna Zmijanac neće da zove Dinu Merlina na koncert

IZVOR//?#Folk zvijezda Vesna Zmijanac otkrila je razlog zbog kog pop pjevač Dino Merlin neće biti gost na njenom predstojećem koncertu...

NajnovijePrije 4 sata

Nove optužbe na račun Kylie Jenner: Evo šta je stavila ćerki na uši!

IZVOR Kylie Jenner ne libi se da sa pratiocima na instagramu deli fotogarfije dvogodišnje ćerke Stormi, a čini se i da...

NajnovijePrije 4 sata

Pevačica još jednu pesmu posvetila bivšem: nikada nisam varala, nikada nisam lagala!

IZVOR Selena Gomez nedavno je izjavila kako je snimila mnogo pesama, koje se nisu našle na novom albumu i da ne...

NajnovijePrije 4 sata

Putinova osveta bila je nemilosrdna!

IZVORUradio je užasnu stvar. Izvor : alo.rs

NajnovijePrije 5 sati

Ana Bekuta već zna gdje pjeva za doček Nove 2021 godine

IZVOR//?#Pjevačica Ana Bekuta koja je krajem prošle godina održala dva solistička koncerta u “Sava centru” i nakon toga nastavila da...

NajnovijePrije 5 sati

Meghan protiv kraljice: Koristit će brend unatoč njenoj zabrani

IZVOR24hr Nakon dugotrajnih razgovora s Buckinghamskom palačom, kraljica i visoki dužnosnici presudili su da par ne može upotrijebiti riječ ‘kraljevski’ u...

NajnovijePrije 5 sati

Opozicija primenjuje fašističke metode i prekomernu silu ali teksi ne mogu da brinu o Srbiji

IZVORVladimir Orlić, član Glavnog odbora SNS i narodni poslanik Izvor : alo.rs

NajnovijePrije 6 sati

Gutao je samo pilule, a tijelo je prekrio bizarnim tetovažama

IZVOR24hr Na mjestu obrva i oko očiju imao je iscrtanu crnu tetovažu, dok je oko usana tetovirao ružičasti obrub. Tetovažu...

NajnovijePrije 6 sati

GOCA TRŽAN OBJAVILA FOTKE P*NISA U EREKCIJI: Evo ako je neko zainteresovan

IZVOR//?#Goca Tržan šokirala je svoje pratioce na Twitteru kada je postavila fotografije polugolog muškarca kome se vidi polni organ, a...

NajnovijePrije 7 sati

Proglašen je rat!

IZVORLikvidirano je oko 150 vojnika Izvor : alo.rs

NajnovijePrije 7 sati

Zvijezda “Granda” doživjela saobraćajnu nesreću: Progovorila o paklu kroz koji je prošla

IZVOR//?#Folk pjevačica Vanja Mijatović pojavila se u na reviji poznatog frizera Peđe Božića ”Magija glamura”, i to u ulozi modela....

NajnovijePrije 7 sati

Ispovest udovice Šabana Šaulića: Utehu nisam pronašla

IZVOR Godinu dana od smrti Šabana Šaulića, njegova udovica Gordana Šaulić dala je prvi intervju, u kome se prisetila svog supruga. U ekskluzivnoj...

NajnovijePrije 7 sati

Muškarac s oružjem uhićen u blizini doma princa Charlesa

IZVOR24hr Princ je navodno vrlo uznemiren zbog ovih vijesti, no ne zna se pouzdano jesu li on i Camilla bili...

NajnovijePrije 7 sati

Američki diplomata, njegova supruga i dete povređeni!

IZVORPolicija je obavila uviđaj Izvor : alo.rs

NajnovijePrije 8 sati

NAKON RAZVODA I TRI KRATKE VEZE: Janko Popović Volarić osvaja planinske vrhove sretniji nego ikad!

IZVOR//?#Janko Popović Volarić istinski je ljubitelj prirode i svaki put kad mu to obaveze dopuste uživa u bijegu od zagrebačke...

NajnovijePrije 8 sati

Pijanist koji je s Josipom izveo himnu: ‘Milanović je htio tako’

IZVOR24hr Pijanist je pojasnio da domovinu vidi kao nešto ‘romantično, toplo, nježno i drugačije’, a da se njegova i Josipina vizija...

NajnovijePrije 9 sati

Preti nam novo bombradovanje!

IZVOROzbiljno upozorenje Izvor : alo.rs

NajnovijePrije 9 sati

SKROMNO I U KRUGU PORODICE: Detalji svadbe Slobe Radanovića i Jelene Đuričan

IZVOR//?#Jelena Đuričanin i Sloba Radanović navodno će se zavjetovati na vječnu ljubav u Zrenjaninu, i okruženi samo najužom porodicom i...

NajnovijePrije 9 sati

Zaustavio slučajnu prolaznicu da pjeva ‘Shallow’: Šokirao se

IZVOR24hr GaGa mora vidjeti ovu izvedbu i moramo naći ovu ženu jer, ono, itekako zna pjevati, pisali su komentatori na...

NajnovijePrije 10 sati

350.000 din za vantelesnu oplodnju

IZVORPravo na naknadu će imati žene koje nisu navršile 45 godina, nisu rađale, i imaju problem sa primarnim i sekundarnim...

NajnovijePrije 10 sati

Mađar Schilling je u ZKM-u: Ovdje sam počeo od same nule

IZVOR24hr U ovoj predstavi gradi priču o snovima, strahovima i željama jedne obitelji koja pokušava preživjeti usred rata i kapitalističkih...

NajnovijePrije 10 sati

RASKOŠNO: Dara sa sinom na Kopaoniku priuštila lukuzan odmor

IZVOR//?#Folk zvijezda Dara Bubama provela je nedjelju dana sa sinom Kostom na Kopaoniku. Ona je sa Kostom odsjela u jednom...

NajnovijePrije 10 sati

Intervju: Nika Turković

IZVORSve o novom singlu i daljnjim planovima! Intervju: Nika Turković je sadržaj prenesen sa Elle.hr. Elle

NajnovijePrije 11 sati

Dan proveden sa predstavnicima sindikata

IZVORZamenik gradonačelinka grada Beograda Goran Vesić bio je u poseti Vrnjačkoj Banji. Na skupu je pričao pred predstavnicima sindikata komunalnih...

NajnovijePrije 11 sati

ISPOVIJEST ŠABANOVE UDOVICE: Gordana Šaulić nije pronašla utjehu

IZVOR//?#Gordana Šaulić poslije godinu dana od smrti supruga Šabana Šaulića, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, progovorila je...

NajnovijePrije 11 sati

‘Zgrožena sam desničarskim napadima na divu Josipu Lisac’

IZVOR24hr Himnu je izvela na sebi svojstven, emotivan i dramatičan način, za mene predivan i osvježavajući nakon godina jeftinog populističkog,...

NajnovijePrije 12 sati

DŽEJ LO ZA SIROMAŠNE: Katarina Živković se našalila na vlastiti račun

IZVOR//?#Katarina Živković nedavno se vratila iz Amerike nakon dvomjesečne turneje, a u jednu emisiju stigla je sa halkama, koje je...

NajnovijePrije 12 sati

U Srbiji počinje revolucija: Ići ćemo do 40 procenata!

IZVORVlada usvojila inicijativu Zelene R:evolucije – počinje masovno pošumljavanje Srbije! Izvor : alo.rs

NajnovijePrije 12 sati

Supruga mi nije dala da budem ‘Gospodin Savršeni’ pa kuham

IZVOR24hr Adil već tri godine radi u građevini u Labinu te ističe kako se vrlo brzo naviknuo na istarski način...

NajnovijePrije 12 sati

Uspešna akcija Carine na Gradini (FOTO)

IZVORAkcijom granične policije zaplenjeno je zlato vredno 800.000 dinara od bugarskih državaljana, i 40 parfema koji su se nalazili u...

NajnovijePrije 13 sati

BRAK NA DALJINU: Simeon i Suzana nisu ljubomorni

IZVOR//?#Suzana Mančić i Simeon Ocomokos uživaju u braku i ljubavi, i iako je u pitanju brak na daljinu – djeluje da ljubomora...

NajnovijePrije 13 sati

Đoković je ‘zamijenio’ Nives: Gnjavio Ivaniševića dok spava

IZVOR24hr Na kraju ga je i probudio, no ako je suditi po njegovom osmijehu, nije bio nimalo mrzovoljan zbog Đokovićeve šale. Video je...

NajnovijePrije 13 sati

NJEN ČOVJEK: Tijana Dapčević ima na koga da se osloni

IZVOR//?#Pripadnici estrade tokom ovog godišnjeg doba ili odlaze na egzotične destinacije gdje temperature prelaze 30 stepeni, ili na planine prekrivene...

NajnovijePrije 13 sati

Madonnina kći jedva stajala na nogama, a pokazala je i gaćice

IZVOR24hr Lourdes je bila odjevena u dužu majicu koju je upotrijebila kao haljinu, imala je malu torbicu i na to...

NajnovijePrije 14 sati

Šok detalji masakra, policajka danima planirala klanicu!

IZVORNove informacije koje albanski mediji na Kosovu iznose otkrivaju da je policajka Valdeta Blaca, koja je iz službenog pištolja usmrtila...

NajnovijePrije 14 sati

PARALELNO GRADE KARIJERU U INOSTRANSTVU: „Hurricane“ ima novi hit

IZVOR//?#Iako su pripreme za Beoviziju u punom jeku, grupa Hurricane obradovala je svoje fanove i novim singlom mimo ovog takmičenja....

NajnovijePrije 14 sati

Ćerka legende Holivuda snima filmove za odrasle: Evo njegove reakcije

IZVOR Mikaela Spielberg, usvojena ćerka režisera Stephena Spielberga i njegove supruge Kate., nedavno je objavila da planira da započne karijeru...

NajnovijePrije 14 sati

Bizarno: Pevača gađali mokraćom na sceni

IZVOR Jedan od najpopularnijih pevača, ali i jedan od omiljenih među ženskom publikom Justin Timberlake, nije baš uvek prolazio dobro...

NajnovijePrije 15 sati

Šokantne tvrdnje američkog kongresmena

IZVORAmerički kongresmen Džejms Benks, tvrdi da penzioni fond uliva milijarde dolara u kinesku vojsku. Izvor : alo.rs

NajnovijePrije 15 sati

BB Sabina: ‘Suprugu ne smeta što prodajem svoje gole fotke’

IZVOR24hr EROTIČNA SABY Bivša zvijezda Big Brothera Sabina Santl pokreće ‘OnlyFans’ stranicu i najavljuje kako će uz nju ljeto biti...

NajnovijePrije 15 sati

NEMA BOLJEG POKLONA: „Lexington bend“ ima sjajnu ideju za Dan žena

IZVOR//?#Momci iz grupe Lexington vrijedno rade na pripremi velikog koncerta koji će održati za 8. mart u Štark Areni, a...

NajnovijePrije 15 sati

Žrtva porodičnog nasilja: Glumicu ponovo dečko pretukao

IZVOR Glumicu Hayden Panettiere ponovo je pretukao njen dečko Brian Hickerson. On je na Dan zaljubljenih nasrnuo na devojku. Policija...

NajnovijePrije 16 sati

"Vaš sin nije dovoljno patio, da bi ubistvo bilo teško". Roditelji ubijenog mladića se zbog ovih reči tresli ispred sudnice

IZVORUbistvo je označeno kao obično, a roditelji tvrde da ima dovoljno dokaza za teško ubistvo. . Izvor : alo.rs

NajnovijePrije 16 sati

‘Bio sam na fronti, a za nositi haljine trebala je ista hrabrost’

IZVOR24hr ŠTO JE MUŠKARAC BEZ SUKNJE Joško Tešija naš je prvi maneken koji je nosio Valentinove revije. Družio se i...

NajnovijePrije 23 sata

SAD finansiraju kinesku vojsku!

IZVORVašington se ne može izvući. Izvor : alo.rs

NajnovijePrije 23 sata

Moraju hitno da se vide, situacija je sve gora!

IZVORVelika četvorka mora da reši problem. Izvor : alo.rs

NajnovijePrije 23 sata

Za Porin su nominirani Dimšić, Nina Badrić, Kedžo, Urban & 4

IZVOR24hr Na proglašenje nominacija u zagrebačkom kongresnom centru stigle su brojne ‘poznate face’, među kojima je bio i nominirani Marko...

Advertisement

POPULARNO

x