IZVOR

Menil Velioski, 14-godišnjak iz Labuništa kod Struge, Makedonija, tokom takmičenja u šouu “Neki novi klinci”, svojim glasom fascinirao je ne smo članove produkcije, žiri, već i milijunski auditorijum. Pored pjevanja veoma voli da svira klavijature i to mu je ujedno i hobi i najbolja osobina, kako on kaže. Njegovi uzori su Saša Matić i Šaban Šaulić. A, kada zapjeva neku Šabanovu pjesmu, reći će “kralj folka”, i njega ostavi bez teksta.

menil-1

Mnogi pamte njegovu interpretaciju pjesme Šerifa Konjevića “Nisam te ponizio” kao i Šabanova “Dva galeba” kojom je sve “pokidao”!

Tokom ljeta Menil je imao nekoliko jako uspješnih nastupa: kako samostalnih, tako i sa popularnim pjevačima. Mogli smo ga vidjeti zajedno na bini sa Šaulićem, ali i Miletom Kitićem i mnogim drugim. Talenat ovog mladića još davno je prepoznao dokazani estradni menadžer Sabit Saša Dervišević koji godinama jako puno sarađuje sa najvećim estradnim imenima među kojima su i Šaban, Mile… Saša je odlučan u namjeri da od Menila napravi veliku estradnu zvijezdu.

menil-2

On je već snimio novu pjesmu koju će publika moći čuti do sredine oktobra. O novoj pjesmi ni menadžer ovog talentiranog mladića ne želi govoriti. Veli kako žele da to bude veliko izenađenje za sve. Ali bilo je onih koji su već čuli novu pjesmu poput: Halida Bešlića, Šabana Šaulića, Mileta Kitića, Semira Jahića… I svi su “odlijepili” koliko za pjesmom toliko kada su čuli slavujski glas ovog mladića koji će u novoj numeri posebno doći do izražaja.

(Express)