IZVOR

Dawn: Aktivan više od 13 godina kao DJ i producent

Klub “My Face” i ovog vikenda nastavlja pružati nova iznenađenja na sarajevskoj klupskoj sceni, te na zadovoljstvo svih ljubitelja klupske muzike u Sarajevo večeras dovodi novu veliku zvijezdu Ferrecka Dawna.

Autor je brojnih hitova koji stvaraju nezaboravnu atmosferu u klubovima širom svijeta. Tako je i početak 2016. godine za Ferrecka obilježen hitom “Man Enough”, koji se na prvom mjestu Beatport ljestvice zadržao dvije sedmice.

Među brojnim saradnjama posebno se ističe hit “Love Too Deep”, ostvarena u s poznatim dvojcem pod nazivom Redondo. Nakon ovog uspjeha Dawn potpisuje ugovor s jednom od najvećih produkcijskih kuća – Spinnin Records, a hitovima “Something Else”, “Another Day”, “Heaven Sent”, “Baby Slow Down” i “Superman”, postao je stalni član svjetskih top ljestvica.

Freek Coppens aka Ferreck Dawn aktivan je više od 13 godina kao DJ i producent. Njegova produkcija izlazi na najjačim label-ima poput Spinnin’ Records, Toolroom, Material, Nervous, and Hey records.

Muzika koju producira podržavaju i u svojim setovima vrte Luciano, Carl Cox, Dubfire, Davide Squillace, Laurent Garnier, The Magician, Steve Angello i Tiesto.
 
 

Autor: T. Đ.