IZVOR
//?#

Slobodanka Boba Tošić (33), bivša miss fotogeničnosti BiH, 2008. godine učestvovala je u Survajveru, nakon čega se u medijima pojavljivala isključivo u kontekstu sa kriminalom. Za Bobom je raspisana crvena Interpolova potjernica, a posljednje informacije o njoj objavljene su 2017. godine.

Od tada pa do danas nije poznato šta se dešava sa Tošićevom, pošto joj se od sredine 2017. gubi apsolutno svaki trag.

Posljednje što se znalo o njoj jeste da je navodno boravila u Beogradu, te da ju je, kako se pisalo u maju 2017. godine, skrivao političar i lider POKS-a Žika Gojković (46).

Slobodanka je tada, navodno, boravila u stanu koji je koristio i Gojković, a zajedno su išli na mnoga javna mjesta.
Podsjetimo, Slobodanka je uhapšena u policijskoj akciji “Lutka”, zajedno sa pripadnicima grupe Darka Eleza, koji je u više postupaka označen kao vođa jedne od najvećih balkanskih kriminalnih grupa. Osumnjičeni su uhapšeni zbog likvidacija, otmica, iznuda, dilovanja narkotika i pranja novca.

 

Boba je optužena da je u Istočnom Sarajevu 6. oktobra 2006, po nagovoru Darka Eleza, svjesno namamila vođu suparničkog kriminalnog klana Đorđa Ždrala da dođe u kafić “Sport” jer je Elez želio da ga likvidira. Ždrale je uzvratio hicima i ranio Strahinju Rašetu, koji je po optužnici dobio zadatak da ga likvidira. Rašeta je dvije godine kasnije nastradao kad je pokušao da postavi eksploziv ispod vozila.

Zbog saučesništva u pokušaju ubistva Ždrala, misica je osuđena na dvije i po godine zatvora, dok je Elez pred Apelacionim sudom u Beogradu oslobođen optužbi za podstrekivanje na ubistvo Ždrala.

Tošićeva je tokom postupka negirala krivicu da je učestvovala u pokušaju ubistva Ždrala, a to je radila i njena majka, koja je više puta davala javne izjave.

Boba je uhapšena u maju 2015. u Hrvatskoj, po potjernici suda BiH, jer se nije pojavljivala na ranijim ročištima, a u pritvoru je bila do avgusta 2015, kada je počelo suđenje.

Ona je pobjegla iz kućnog pritvora u rodnom Han Pijesku neposredno prije nego što je trebalo da ode na izdržavanje kazne od dvije i po godine zatvora, krajem 2016.

 

Express/Telegraf

The post Boba Tosić i dalje na Interpolovoj potjernici: Bivšoj misici BiH se prije dvije godine gubi svaki trag appeared first on Express.

Expresstabloid.ba