Bivša teniserka Jelena Dokić u autobiografiji ‘Nesalomiva’ je otkrila kako ju je otac Damir zlostavljao, ali i da je majka Ljiljana svemu tome svedočila, a da pritom nije reagovala.

“Mama se skoro nikada nije mešala niti je pokušavala da spreči da me bije. Jednom je samo, jedva čujnim glasom, rekla: ‘Molim te, prestani’. On joj je odgovorio: ‘Umukni i odj”…

Jelena razume takav majčin stav.

“Za nju je tortura normalna. I ona je bila zlostavljana, i emocionalno i psihički, a i nju je tukao. Nikada se nije mešala šta god da mi je radio”, objasnila je Jelena Dokić.

Teniserki su naročito duboko u sećanju urezane batine dobijene u Torontu posle poraza od Končite Martinez.

“Drao se na mene i prebio me kaišem u kupatilu. Vukao me je za uši, pljuvao me, a onda terao da satima gola stojim nasred hotelske sobe. Moja majka je nemo sve to gledala”, dodaje Jelena.

“Ona nije imala sopstveno mišljenje, potčinjavala mu se, uvek zauzimala njegovu stranu. Nije smela da priča o tenisu sa mnom i nikad mi nije poželela sreću pred meč. Iako je moja majka redovno bila zlostavljana, to nije bilo istog stepena kao kod mene. Nju bi ošamario, a mene premlatio”.

SVETTHE TELEGRAPH
PODIJELI